NNT opent seizoen met De laatkomer

Het Noord Nederlands Toneel opent het nieuwe theaterseizoen in september met een bewerking van het boek De laatkomer van Dimitri Verhulst (De helaasheid der dingen). Hans Dagelet speelt een man die op zijn oude dag besluit om alsnog alles uit het leven te halen. Regisseur Ola Mafaalani gaat hiervoor de samenwerking aan met dansgezelschap Club Guy & Roni en nodigt een grote groep 75-plussers uit als figuranten.

Het NNT heeft in navolging van Toneelgroep AmsterdamToneelgroep Oostpool en het Nationale Toneel als vierde grote gezelschap uit de Basisinfrastructuur zijn seizoensprogramma bekendgemaakt. Behalve De laatkomer staat er nog een andere grotezaalpremière op de planning: De twaalf gezworenen in maart 2015, geregisseerd door Dana Nechustan. Hiermee keert Nechustan terug bij het gezelschap na haar regie van Don Juan uit 2012.

Ook locatieproject

Ook werkt het NNT mee aan een groots locatietheaterproject van nieuw theatergezelschap ODD Continent, Homebody. Colin Benders (Kyteman) verzorgt de muziek, Remi Wörtmeyer (Het Nationale Ballet) de choreografie en Ola Mafaalani de artistieke ondersteuning. De multidisciplinaire voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige toneeltekst van Tony Kushner (auteur van Angels in America, dat in het nieuwe seizoen door Toneelgroep Oostpool wordt gespeeld). Monic Hendrickx speelt de hoofdrol als NNT-gastactrice.

In De Machinefabriek in Groningen zijn in het nieuwe seizoen twee kleinezaalpremières te zien. NNT-acteur Peter Vandemeulebroecke speelt er in december Stereotypografilologica en Marcel Hensema maakt na Mijn Ede opnieuw een volledig Gronings gesproken voorstelling met Mijn tweede in januari 2015.

Nieuw ensemblelid 

Mimespeler Jochem Stavenuiter is vanaf het nieuwe seizoen vast ensemblelid. Hij herneemt de grotendeels autobiografische monoloog Eleonora van mimetheatergroep Bambie tijdens Noorderzon 2014. Fellini is opnieuw te zien op 5 en 6 september op het Theater Festival in Amsterdam en op 12 september in de Stadsschouwburg Groningen. Ook worden Mijn Ede en de locatievoorstelling Spring hernomen.

Bron: Theaterkrant

Foto: Marc de Groot

Lees ook:NNT zoekt figuranten voor Alice in Wonderland
Lees ook:TF selecteert 11 beste toneelvoorstellingen
Lees ook:Eric de Vroedt wordt artistiek leider Nationale Toneel
Lees ook:Thibaut Delpeut wordt artistiek leider De Utrechtse Spelen
Lees ook:Matthijs kiest voor uitersten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>