Matthijs kiest voor uitersten

Het Zuidelijk Toneel heeft met ingang van het nieuwe Kunstenplan (2009/2012) zijn nieuwe plannen ontvouwd. Artistiek leider Matthijs Rümke gaat niet voor de middenweg, maar kiest voor avontuurlijke uitersten. Vanaf seizoen 2009/2010 brengt het gezelschap jaarlijks een groots opgezet Theaterspektakel. Daarnaast bespeelt het de grote zaal met een of meerdere tourneevoorstellingen. Door het seizoen heen bespeelt het dochtergezelschap Toneelgroep Cargo de kleine zaal met eigen werk van theatermaker Marcel Osterop. Het seizoen wordt afgesloten met Theaterfestival HartsTocht: een plek waar het gezelschap naar hartenlust experimenteert met nieuw Nederlands repertoire.

Expeditie Zuid
Vanaf januari 2009 heeft het gezelschap de samenwerking met zes grote theaters in het zuiden van Nederland geïntensiveerd onder de naam Expeditie Zuid. Dit samenwerkingsverband is aangegaan met: Parktheater Eindhoven, Theater aan de Parade ’s-Hertogenbosch, Theaters Tilburg, Chassé Theater Breda, Schouwburg De Kring Roosendaal en Parkstad Limburg Theaters. Met deze theaterexpeditie wil het gezelschap het toneel in de zuidelijke regio een nieuwe impuls geven en de worteling in de deelnemende steden vergroten. Hiermee geeft Het Zuidelijk Toneel invulling aan de functie van de basisinfrastructuur, waarin het gezelschap – naast zijn landelijke functie – zich meer richt op de zuidelijke regio.

Lees ook:‘In het theater’ op televisie
Lees ook:Verkiezingsshow wint ‘Delftse kijker’
Lees ook:Piet Menu nieuw artistiek leider Zuidelijk Toneel
Lees ook:Theatermaker Ilay den Boer richt eigen stichting op
Lees ook:Derde seizoen voor voorstelling over dominee Zelle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>