Piet Menu nieuw artistiek leider Zuidelijk Toneel


Piet Menu wordt met ingang van september 2015 artistiek directeur van Het Zuidelijk Toneel. Hij volgt dan de huidige artistiek directeur Matthijs Rümke op, die vanwege gezondheidsredenen per september 2015 stopt als artistiek directeur. Rümke blijft er werkzaam als regisseur, conceptontwikkelaar en projectleider.

De Vlaming Piet Menu zal zijn functie als artistiek directeur anders invullen dan Rümke. Hij wordt werkzaam als intendant, zonder zelf voorstellingen te regisseren, zoals Rümke doet. Menu zal in die rol regisseurs aan het gezelschap verbinden. Zijn inzet is een huis dat sterk is geworteld in de regio en een innovatieve en internationale uitstraling heeft. Ook wil hij op zoek naar nieuwe samenwerkingsverbanden in binnen- en buitenland en aandacht blijven schenken aan de huidige pijlers talentontwikkeling, educatie en het uitbreiden van de regiofunctie in Noord-Brabant.

Over Piet Menu

Tot september 2015 blijft Menu werkzaam in zijn huidige functie als algemeen directeur van Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam. Daaraan voorafgaand was hij artistiek leider van Huis van Bourgondië, een productiehuis voor theater en performance in Maastricht, en mede-artistiek leider van Festival Cement in Den Bosch. Van 2003 tot 2008 werkte hij als programmeur podiumkunsten bij de Brakke Grond en organiseerde hij activiteiten en festivals op het gebied van theater, dans, performance, literatuur en nieuwe media.

Bron: Theaterkrant

Foto: Marloes van Doorn, VAN DOORN Photography

 

 

Lees ook:Brakke Grond mag door
Lees ook:Theu Boermans directeur Nationale Toneel
Lees ook:Eric de Vroedt wordt artistiek leider Nationale Toneel
Lees ook:Nederlands Theater Festival
Lees ook:Ruth Mackenzie volgt Pierre Audi op bij Holland Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>