Laatste regie van Aus Greidanus

Casanova was de laatste theatermarathon van Aus Greidanus bij De Appel. Met Metamorfosen van Ovidius (een eigenzinnige bewerking van Aus Greidanus en Jules Terlingen) sluit Aus ruim veertig jaar bij zijn gezelschap in stijl af. Metamorfosen wordt een collagevoorstelling en gaat zaterdag 25 oktober in het Appeltheater in première.

Aus Greidanus over Metamorfosen

‘Het wordt geen marathon. Wat de uitdaging is… We willen onderzoeken of we de kwaliteit van de locatie die we hier hebben, de kwaliteit van de beeldtaal die ik onder andere in Blik (2009) en in En God zag dat het goed was (2004) heb gehanteerd… maar ook de beeldtaal die David Geysen en Geert de Jong hebben ontwikkeld in hun producties… of we die bij elkaar kunnen krijgen. Een voorstelling als Blik was heel erg gericht op beeld. Ik wil kijken of ik met behoud van sterke beelden toch de prachtige teksten en taal van Metamorfosen van Ovidius kan hanteren. En daarbij ook nog kan refereren aan onze marathons. Ovidius’ tekst zit vol kleine verhalen die nog verteld kunnen worden. Letterlijk wordt deze voorstelling dan ook een metafoor die met de situatie van De Appel te maken heeft. Aan het eind van Metamorfosen refereert Ovidius aan Pythagoras, die uitspraken doet over dat niets blijft, dat alles verandert. Het is een heel aardige bijkomstigheid dat dit ook voor De Appel geldt (met ingang van 1 januari 2015 wordt Arie de Mol de nieuwe artistiek leider van De Appel). Eigenlijk wil ik nog één keer met het ensemble al die verschillende onderdelen bij elkaar zien te krijgen.’

Kijk hier voor meer informatie en speeldata.

Foto: Leo van Velzen

 

Lees ook:Laatste regie Aus Greidanus sr. bij De Appel
Lees ook:Aus Geidanus neemt afscheid van De Appel
Lees ook:Laatste theatermarathon voor Aus Greidanus jr.
Lees ook:Arie de Mol volgt Aus Greidanus sr. op
Lees ook:Aus Greidanus sr. over Sasha Bulthuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>