Laatste theatermarathon voor Aus Greidanus jr.

Aus Greidanus jr. speelt zijn laatste rol bij bij Toneelgroep De Appel. Na de succesvolle theatermarathons Herakles (2012), Tuin van Holland (2010), Odysseus (2007) en Tantalus (2003) gaat zaterdag 14 december Casanova - de 5e theatermarathon – in het Appeltheater in première. Dit is de laatste rol van Aus Greidanus jr. die de titelrol vertolkt. Ook is dit de laatste theatermarathon van Aus Greidanus sr. 

Casanova gaat over geluk, opportunisme, leugen en bedrog. Van de grote zaal wordt een klein Venetië gemaakt inclusief waterkanalen. Hetzelfde team (Aus Greidanus sr. en Jules Terlingen) heeft ook dit keer een nieuwe tekst over het leven van Casanova geschreven.

Aus Greidanus sr. over Casanova

Aus Greidanus sr vertelt: ‘Ooit werd het Appeltheater onder water gezet voor Trilogie van het zomerverblijf (1993). Nu twintig jaar later keren we terug naar Venetië en spelen wederom op, in en boven het water. Maar grootser en meeslepender. U kijkt over een watervlakte, dat de gehele speelvloer omvat en waarvan een zijkanaal tot ver in de foyer doorloopt. Hier spelen wij Casanova. Het intrigerende en waanzinnige verhaal van een levensgenieter. De man die door heel Europa reisde en aan alle hoven welkom was. De schijnaristocraat die Lodewijk de XV ontmoette, madame de Pompadour, Voltaire, Mozart, Catharina de Grote en George lll. Maar ook de man die vele duels uitvocht, vele malen gevangen werd genomen en de veroveraar van meer dan honderd vrouwen. De man die als doel had om van het leven te genieten ten koste van alles. Roem, genot en vrouwen. Maar wat was de prijs die hij daarvoor betaalde? Een voorstelling over de donkere en de lichte kant van het leven aan de vooravond van de crisis in Venetië en Europa aan het eind van de 18e eeuw. Zijn er overeenkomsten met vandaag?’

Foto: Leo van Velzen

Meer informatie vind je hier.

Lees ook:Nieuwe marathonvoorstelling De Appel
Lees ook:Toneelgroep De Appel laat decor onder water lopen
Lees ook:Laatste regie van Aus Greidanus
Lees ook:Arie de Mol volgt Aus Greidanus sr. op
Lees ook:Venetiaans schouwspel in Casanova

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>