Arie de Mol volgt Aus Greidanus sr. op

Per 1 januari 2015 wordt Arie de Mol de nieuwe artistiek leider van Toneelgroep De Appel in Den Haag. Hiermee volgt hij Aus Greidanus sr. op. Vanaf 2009 is De Mol artistiek leider van Toneelgroep Maastricht, daarvoor was hij artistiek leider van het succesvolle gezelschap Els Inc.

Arie de Mol volgt Aus Greidanus sr. op die in 2015 de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Vanaf 1996 leidt Aus Greidanus – aanvankelijk samen met Erik Vos en Aram Adriaanse – Toneelgroep De Appel. Het gezelschap is onder zijn leiding tot grote bloei gekomen, ingezet in 2003 toen de eerste theatermarathon Tantalus werd uitgebracht. Momenteel regisseert Greidanus zijn 5etheatermarathon Casanova, zijn laatste grote regie bij Toneelgroep De Appel.

Dynamiek en expressiviteit blijven

In artistiek opzicht bestaat er grote verwantschap tussen De Mol en Greidanus. Beiden verbeelden in hun werk morele dilemma’s, maken dynamisch en vurig theater en hanteren een expressieve speelstijl. Aus Greidanus laat zich altijd inspireren door de grote klassieken, waarbij hij volop gebruik maakt van verschillende speelstijlen om de thema’s optimaal over te dragen. In de regies van Arie de Mol is een sterk maatschappelijk engagement kenmerkend. In een geheel eigen, robuuste speelstijl weet hij zijn engagement toegankelijk te maken met helderheid, humor en live muziek.

Met de komst van Arie de Mol verwacht Toneelgroep De Appel een goed vervolg te geven aan het realiseren van grootschalige theaterprojecten voor een landelijk publiek in het Appeltheater. De hechte band met de stad Den Haag en het vaste ensemble zijn ook voor Arie de Mol belangrijke uitgangspunten in het te voeren beleid. Zijn eerste regie bij Toneelgroep De Appel staat gepland in de eerste helft van 2015.

Foto: Ben van Duin 

Lees ook:Aus Geidanus neemt afscheid van De Appel
Lees ook:Première reading Toneelgroep De Appel
Lees ook:Greidanus leidt Culturele Hoofdstad Den Haag
Lees ook:Laatste regie Aus Greidanus sr. bij De Appel
Lees ook:Laatste regie van Aus Greidanus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>