Aus Geidanus neemt afscheid van De Appel

Artistiek leider, regisseur, acteur en auteur Aus Greidanus vertrekt na ruim veertig jaar bij zijn gezelschap Toneelgroep De Appel. De afgelopen seizoenen hebben alle acteurs een middag of avond ingevuld in het kader van De smaak van… Alleen Aus Greidanus had zijn beurt voorbij laten gaan. Om dit feestelijk af te sluiten organiseert Toneelgroep De Appel drie zondagmiddagen op 16, 23 en 30 november volledig samengesteld volgens de smaak van Aus.

Nadat Aus Greidanus in 1973 begon als stagiaire bij Peer Gynt, geregisseerd door Erik Vos, neemt Toneelgroep De Appel nu afscheid van hem. Aus heeft zich sterk gemaakt voor een vitaal gezelschap met een eigen signatuur en een landelijke uitstraling.Vanaf 1 januari 2015 wordt Arie de Mol artistiek leider van Toneelgroep De Appel.

Drie zondagmiddagen die inhoudelijk hetzelfde zijn met een programma vol ambitie, inspiratie, schilderen, schrijven en De Appel.
Maar ook een tentoonstelling met tekeningen van Aus (vanaf 16 november in het Appeltheater) en het nieuwe Appelboek Hoe iets wordt wat het is (vanaf 1 december te koop in o.a. de Theaterwinkel in het Appeltheater). Het boek omvat de periode 2004-2014 en is geschreven door dramaturg Alain Pringels, vormgegeven door Vivienne van Leeuwen (Eindeloos) en met foto’s van met name Leo van Velzen.

Kijk hier voor meer informatie.

Foto: Leo van Velzen

Lees ook:Arie de Mol volgt Aus Greidanus sr. op
Lees ook:Première reading Toneelgroep De Appel
Lees ook:Laatste regie van Aus Greidanus
Lees ook:Nieuwe marathonvoorstelling De Appel
Lees ook:De mooiste theaterfoto´s bij elkaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>