Boogaerdt/VanderSchoot naar Toneelgroep Oostpool

Het makersduo Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot gaat per 1 januari 2013 deel uitmaken van Toneelgroep Oostpool. Zij werken dan samen met regisseur en artistiek directeur Marcus Azzini en schrijver/regisseur Joeri Vos, van wie de komst naar Arnhem al eerder bekend werd gemaakt. Het artistieke team van Toneelgroep Oostpool – dat voor 2013-2016 als groot gezelschap intekent in de basisinfrastructuur voor theater van het rijk en 2,5 miljoen euro subsidie vraagt – is nu compleet.

Als ‘Boogaerdt/VanderSchoot’ maken Suzan en Bianca sinds 2000 succesvolle voorstellingen die opvallen door hun beeldende kracht en brutale aanpak. Hun werk vindt zijn oorsprong in de mime en toont vanuit een persoonlijke invalshoek de universele worsteling van de mens met de werkelijkheid. De afgelopen jaren maakten zij een aantal eigenzinnige bewerkingen van grote toneelklassiekers. Dit seizoen was er veel bijval voor hun voorstelling BIMBO, over de pornoficatie van de samenleving.

Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot zijn geen onbekenden bij de Arnhemse toneelgroep. Zij speelden meermaals bij het gezelschap. Als makers waren zij medeverantwoordelijk voor de coproductie Tweede Natuur die afgelopen zomer op Oerol en het Theaterfestival Boulevard stond. Onder de vlag van Oostpool zullen zij op hun eigen wijze voorstellingen blijven maken voor vlakke-vloertheaters, voor locaties en festivals en meewerken aan producties van Marcus Azzini en Joeri Vos.

Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot: “Wij maken nu twaalf jaar theater. De aansluiting bij Oostpool is een grote en spannende uitdaging, die toch vertrouwd voelt. Wij krijgen er een inspirerende theaterfamilie bij waarbinnen wij met behoud van onze eigenheid verder kunnen doorgroeien. In deze tijd van bezuinigingen op de kunsten is het belangrijk dat er ruimte blijft voor de beeldende, fysieke onderzoekende kanten van het theater.”

Marcus Azzini: “Ik ben erg blij met de komst van Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot naar Toneelgroep Oostpool. Twee vrouwen in ons artistieke team verrijkt het perspectief van waaruit wij als gezelschap willen werken. Met hun voorstellingen verbreedt Oostpool het aanbod en wordt een nog groter publiek aangesproken.”

Lees ook:Bianca van der Schoot en Suzan Boogaerdt regisseren ArtEZ-studenten
Lees ook:Schoonheid, seksualiteit en kwetsbaarheid
Lees ook:Oostpool voegt extra productie toe
Lees ook:Oostpool neemt Amsterdam over
Lees ook:Theaterfestival Boulevard van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>