Oostpool voegt extra productie toe

Het is een vol seizoen voor Toneelgroep Oostpool: het 60-jarige jubileum, een straatfeest, het grootschalige locatieproject Post Mortem, Deze Show Heet Arnhem en Kwartet met Het Gelders Orkest. Aan dit rijtje voegen zij in maart nóg een extra productie toe: Liefhebber

Vanaf 6 maart brengen zij de klassieker Liefhebber van Gerardjan Rijnders voor even terug op het toneel. Grofgebekt, provocatief, maar met een grote liefde voor het theater. Rijnders schreef het stuk in 1992, naar de mythe wil, in één nacht. De voorstelling is al gespeeld in o.a. het Russisch, Spaans, Italiaans, Frans en Engels, maar een nieuwe enscenering in Nederland liet op zich wachten. Regisseur Marcus Azzini gaat er nu samen met Suzan Boogaerdt zijn tanden in zetten. De voorstelling valt buiten de gewone agenda van het gezelschap en is daardoor slechts zes keer als bijzondere presentatie te zien.

Grofgebekt en provocatief

Liefhebber gaat over een criticus – die ook maar gewoon een vader is. Op een dag komt hij thuis en barst los. Hij wil ermee ophouden. De hoofdredacteur bellen, naar China of Beerta vluchten, dood. Het maakt niet meer uit; als hij maar geen onwaarachtigheid meer hoeft te zien op het toneel. De werkelijkheid, dat is wat hij wil! Die is heftiger dan de kunst. Daar gebeurt het.
Rijnders heeft in Liefhebber tegelijk een sprankelende komedie, bodemloze tragedie en een filosofisch pamflet ondergebracht. Het stuk is grofgebekt en provocatief, maar getuigt van een diepe liefde voor het theater en – durven we het te zeggen – de mens.

De voorstelling is 6 t/m 8 maart te zien in Theater Frascati en 4 t/m 6 april in Huis Oostpool.

Kijk hier voor meer informatie.

Lees ook:Mondriaans theater in het museum
Lees ook:Mondriaan on stage
Lees ook:‘Zomergasten’ eerste regie Whien bij Oostpool
Lees ook:Driedubbel drama
Lees ook:Unieke samenwerking Oostpool, Gelders Orkest, Schouwburg Arnhem en Stadsschouwburg Adam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>