Bianca van der Schoot en Suzan Boogaerdt regisseren ArtEZ-studenten

Onder regie van Bianca van der Schoot en Suzan Boogaerdt werken zeven derdejaars Toneelschoolstudenten en één student Composition for Film and Theatre aan You Can Jump. Het proces is wekelijks te volgen op de site.

You Can Jump onderzoekt wat het betekent om de tijd, die ons door de sleur van een rustig leven heen draagt, stil te zetten en het leven zelf te dragen. In de geest van de Franse filosoof Albert Camus, grondlegger van het absurdisme, wordt gezocht naar de momenten waarop de wereld ons ontsnapt.  Het gevoel van  absurditeit dat ieder willekeurig mens op iedere willekeurige straathoek kan overvallen. Een seconde lang begrijpen we het niet meer en lijkt het alsof de wereld ‘dicht’ is. Dat zijn de momenten waarop we kunnen kiezen om te vluchten of te blijven. Maar absurde helden vluchten niet. Absurde helden springen niet. Absurde helden blijven.

Vijfde samenwerking

You Can Jump is de vijfde voorstelling die Toneelgroep Oostpool en de derdejaars studenten van ArtEZ Toneelschool samen maken. Andere voorstellingen uit deze serie zijn onder andere Stormvogels, Midzomernachtsdroom en Angels in America. Theatermakers Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot zijn bekend van hun Visual Statements, een serie beeldende voorstellingen over de Spektakelmaatschappij: Hideous (wo)men, Spectaculaire Voorstelling, Small World en Bimbo.

Lees ook:Boogaerdt/VanderSchoot naar Toneelgroep Oostpool
Lees ook:Vrouwen aan de macht
Lees ook:Theaterfestival Boulevard van start
Lees ook:If you want something done, get a woman!
Lees ook:Vluchten kan niet meer…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>