Schoonheid, seksualiteit en kwetsbaarheid

Toneelgroep Oostpool presenteert Wat het lichaam niet vergeet in regie van Marcus Azzini. Wat het lichaam niet vergeet is de eerste productie die gemaakt en gespeeld wordt door het nieuwe spelersensemble van het gezelschap.

Azzini heeft zich bij de ontwikkeling van deze voorstelling laten leiden door zijn fascinatie voor de blikken op, het ervaren en de begeertes van het lichaam. Wat het lichaam niet vergeet is een daad van verlangen, een glimp op te vangen van het menselijk lichaam in zijn seksuele, brutale, kwetsbare, valse en ware schoonheid. De voorstelling is van 6 tot en met 20 januari 2009 te zien in Huis Oostpool te Arnhem en maakt aansluitend een landelijke tournee tot en met 21 februari 2009. De première vindt plaats op zaterdag 10 januari 2009.

 

‘Vroeger stond een naakt lichaam gelijk aan kwetsbaarheid. Als je de kleren weghaalde, zag je de essentie van een persoon. Tegenwoordig is het lichaam net zo koopbaar als kleding. Het is een nieuwe façade. Een pantser om achter te schuilen. Daarmee lijkt de laatste mogelijkheid om iemand écht te zien verkeken.’ (Terry Rodgers, beeldend kunstenaar)

In deze beeldende en associatieve voorstelling presenteert regisseur Marcus Azzini zich in zijn meest extreme vorm: zónder pantser.

Toneelgroep Oostpool
Toneelgroep Oostpool is een vitaal en geëngageerd Arnhems gezelschap van jonge theatermakers die hun persoonlijke thema’s in relatie brengen tot de grote gebeurtenissen in een complexe wereld. Per 1 januari 2009 starten twee huisregisseurs: Marcus Azzini (36) en Erik Whien (30), die opereren onder artistiek directeur Rob Klinkenberg. Onderdeel van het artistieke team is ook het nieuwe ensemble van de zeven vaste acteurs: Lard Adrian, Joep van der Geest, Sanne den Hartogh, Ali Ben Horsting, Maria Kraakman, Kirsten Mulder en Stefan Rokebrand.

 

Toneelgroep Oostpool bestaat sinds 2001 en behoort tot de grote professionele gezelschappen in Nederland. Vanuit de thuisbasis – Huis Oostpool in Arnhem – verovert het gezelschap een breed eigen publiek en van daaruit in het hele land.

Lees ook:Oostpool neemt Amsterdam over
Lees ook:Boogaerdt/VanderSchoot naar Toneelgroep Oostpool
Lees ook:‘Zomergasten’ eerste regie Whien bij Oostpool
Lees ook:Ruud van Meijel directeur Oostpool
Lees ook:Druk seizoen voor Oostpool

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>