Zwarte magie in familievoorstelling ‘Krabat’

De meeste mensen kennen het Amsterdamse M-Lab van bijzondere musicals als Urinetown en Into the Woods. In de Kerstvakantie kunnen theaterliefhebbers vanaf 8 jaar echter ook terecht voor de muzikale familievoorstelling Krabat. Krabat is gebaseerd op het populaire jeugdboek Meester van de zwarte molen van Otfried Preußler, dat al in 30 talen werd vertaald en in 1973 de Zilveren Griffel won. De jonge Krabat zwerft rond en komt terecht in een molen, waar hij wordt ingewijd in de zwarte magie. Zijn meester regeert met harde hand over de molenaarsknechten, maar Krabat wordt verliefd. Hij probeert zich los te rukken van zijn meester en de zwarte magie, maar dat is nog niet zo makkelijk.

De muzikale voorstelling Krabat werd eerder gespeeld door Muziektheater De Plaats uit Arnhem. Regisseur en schrijver Albert Hoex ontwikkelt de productie, samen met M-Lab, verder. Bart de Vries (Drie Musketiers) speelt de in zwarte magie gespecialiseerde molenaar, Jeroen Voorhorst (De Geheime Tuin) is de molenaarsleerling Krabat. Verder spelen Rogier van Erkel (Homeless), Niels Jacobs (Dans der Vampieren) en Roos van der Waerden (Daendels) mee. De muziek is van Mariëlle Woltring.

Meer informatie over speeldata: www.m-lab.nl

Foto: Bob Bronshoff

Lees ook:Kerstagenda: Doctor Faust in Marionettentheater
Lees ook:Frank Lammers regisseert ‘De boot en het meisje’
Lees ook:Zomerproductie Oostpool bekend
Lees ook:Talent en juweeltjes in toch trage Ouds & Nieuws Show
Lees ook:Spreekuur bij Bastiaan Ragas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>