Dolby winnaar Parade

Dolby-nanine-LinningNa een reis van 67 dagen door Nederland eindigde de Parade vannacht met een feestelijk Gala, gepresenteerd door actrice en Paradeveteraan Loes Luca. De winnaar van De Mus, de prijs voor de meest veelbelovende voorstelling, is dit jaar Naninelinning.nl met de dansvoorstelling Dolby. De Mus werd uitgereikt door regisseur Pieter Kramer. De Parade, die dit jaar haar 20e jubileum vierde, werd in totaal door 258.000 mensen bezocht.

Dolby winnaar De Mus 2010
Tijdens het Gala betraden tientallen artiesten het podium in het Werkteater, waaronder Orkater, Penney de Jager, De Vogelfabriek, Egon Kracht & the Troupe en Het Volksoperahuis. Hoogtepunt van de avond was de uitreiking van De Mus, dit jaar vol overtuiging gewonnen door naninelinning.nl.

Uit het juryrapport: ‘Door de fysieke interactie tussen de spelers en het enorme hoge tempo van deze enerverende voorstelling, krijgt het publiek geen seconde de tijd om af te dwalen naar andere gedachten. Het voor het publiek herkenbare aantrekken en afstoten van de spelers onderling, maakt dat je je naast fysiek ook gevoelsmatig dichtbij de spelers voelt. Zo dicht dat de tranen je in de ogen springen. Zelden is er op de Parade een voorstelling geweest die voor de toeschouwer zo’n confronterende werking had op allerlei vlakken.’

Voor het eerst was er dit jaar ook aandacht voor de meest veelbelovende kindervoorstelling. De prijs, Het Gouden Ei, ging naar regisseuse Rosa Peters met de voorstelling Niet omkijken!.

Lees ook:Soft erotische voorstelling wint prijs
Lees ook:Parade Utrecht sluit af met druk weekend
Lees ook:Drukste editie van de Parade in Utrecht ooit
Lees ook:Tractoren Parade op weg naar Den Haag
Lees ook:Een Odyssee winnaar Zilveren Krekel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>