Parade Utrecht sluit af met druk weekend

Rondreizend theaterfestival de Parade heeft haar zeventiendaagse verblijf in Utrecht zonnig afgesloten. In totaal hebben 66.000 bezoekers de afgelopen weken een bezoek gebracht aan het Moreelsepark. De komende dagen bouwt de Parade haar tenten op in Amsterdam, waar vanaf vrijdag 5 augustus gedurende zeventien dagen 48 voorstellingen en 13 kinder-voorstellingen te zien zijn in het Martin Luther Kingpark. Er is dit jaar, tijdens Parade Amsterdam, ook een mini-Parade in Eindhoven van 11 t/m 14 augustus.

Gala voor groot en klein
Nieuw in Amsterdam zijn de voorstellingen ‘Little Pocket Mice’, over twee extreme politieke systemen; het communisme en het kapitalisme, de IT’s Parade Parel ‘Vertreksvergunnning’ van George Tobal, over hoe je van niemand iemand probeert te worden en Freek de Jonge met ‘Lone Wolf’. Meereizende artiesten zijn onder andere Dick van den Toorn en Debbie Koster, Hadewich Minis, mevrouw Ten Kate, Ali B, George van Hout en Raymonde de Kuiper, Roos Rebergen en de Ashton Brothers.

Op 21 augustus wordt de Paradetournee afgesloten met een feestelijk Gala in de Reizende Schouwburg. Tijdens deze avond spelen verschillende Parade-artiesten korte voorstellingen en wordt de Mus uitgereikt, de prijs voor meest veelbelovende voorstelling. Voor de kinderen is er op woensdag 17 augustus het KinderParadeGala, met alle hoogtepunten en mooiste momenten van afgelopen zomer.

Lees ook:Drukste editie van de Parade in Utrecht ooit
Lees ook:Parade onderweg naar Amsterdam
Lees ook:Parade: Doek valt voor ware toneelspelers in Who’s afraid of…The end
Lees ook:21e Parade kleiner en fijner
Lees ook:Theaterfestival Boulevard Den Bosch trapt af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>