Drukste editie van de Parade in Utrecht ooit

In Utrecht trok de Parade in totaal 87.100 bezoekers, waarmee het record van afgelopen jaar met 4.000 werd verbroken en het festival de drukste Utrechtse editie in de Parade geschiedenis beleefde. Het theaterbezoek lag een stuk hoger dan voorgaande jaren. Op de Parade in Amsterdam zullen 64 theater, dans- en muziekvoorstellingen te zien zijn, 15 kindervoorstellingen en 27 bands. Vrijdag 9 augustus wordt de Parade officieel geopend in het Martin Luther Kingpark.

Amsterdam is de laatste Paradestad van de tournee, die op 25 augustus wordt afgesloten. Ook in Amsterdam wordt het programma uitgebreid en zullen enkele voorstellingen hun première beleven. Kamagurka brengt de voorstelling ‘SPROOK’, een absurdistisch sprookje voor volwassen. Theatergroep WAK speelt ‘Man met de Hamer’ in hun zelfgebouwde anti-fabriek. Eva Posthuma de Boer staat op de Parade met de variété show ‘Parade Chantant!’ met gastacteurs Viggo Waas, F. Starik, Frank Lammers, Wimie Wilhelm en Ellen ten Damme.In de voorstelling ‘Land’ brengt Fréderique Spigt samen met de virtuoze muzikanten Janos Koolen, Joost van Es en Jan van der Meij liedjes van haar gelijknamige Engelstalige country album.

Its Parade Parel

Ook kan het Parade publiek tijdens de Parade Amsterdam kennis maken met de winnaar van de Its Parade Parel. Dit jaar is dat ‘Raum’ van STUDIO/MENSINK/VANDERBROECK gebaseerd op de mysterieuze thriller ‘Lost Highway’ van David Lynch.Ook de dansvoorstelling ‘De Dry Piece’ van Keren Levi over het hedendaagse schoonheidsideaal en de identiteit van de vrouw, beleeft haar première. Verder wordt de Parade Amsterdam aangevuld met de voorstelling ‘Ongelovige Thomas’ van Thomas de Bres, ‘Tunnel’ van de illusionisten Rob&Emiel en ‘Poëzie, Circus en een Kettingzaag’ van Hendrick-Jan de Stuntman.

Rotterdam naar Amsterdam

Op 16, 17 en 18 augustus wordt er door het Rotterdams Philharmonisch Orkest een multimediale boot bij de Parade in Amsterdam ‘aangelegd’ op het terrein. Dit naar aanleiding van de naderende volledige uitvoering van Wagner’s opera ‘Der fliegende Holländer’ met videokunst van de internationaal gerenommeerde video-artist Shaun Gladwell onder leiding van dirigent Yannick Nézet-Séguin. Op zondag 25 augustus wordt de Paradetournee afgesloten met een feestelijk Gala in de Reizende Schouwburg. Tijdens deze avond spelen verschillende Parade-artiesten korte voorstellingen en wordt de Mus uitgereikt, de prijs voor meest veelbelovende voorstelling. Voor de kinderen is er op woensdag 21 augustus het KinderParadeGala, met alle hoogtepunten en mooiste momenten van afgelopen zomer.

Kijk voor meer informatie over de Parade in Amsterdam hier.

Bron: Theaterkrant

 

Lees ook:Parade Utrecht sluit af met druk weekend
Lees ook:Parade onderweg naar Amsterdam
Lees ook:Opiniestuk Daamen leidt tot kunstdebat
Lees ook:Kitty Courbois onderscheiden
Lees ook:Soft erotische voorstelling wint prijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>