Verlinde werkt aan voorstelling over Ramses

Producent V&V Entertainment werkt aan een theatervoorstelling over het leven van Ramses Shaffy. Dat heeft Albert Verlinde van V&V donderdag gemeld. Het wordt een voorstelling met veel liedjes, al wil Verlinde het geen musical noemen. Het stuk, dat momenteel wordt geschreven, gaat het hele leven van Shaffy belichten. De makers voeren onder meer gesprekken met vrienden en bekenden van de overleden zanger.

Zowel het management van Shaffy als zijn goede vriendin Liesbeth List heeft ingestemd met het project. ,,De eerste plannen waren er al voordat hij overleed”, beklemtoont Verlinde. List gaat echter geen onderdeel uitmaken van de voorstelling maar is wel, mede op verzoek van de erven van Shaffy, als artistiek adviseur bij de voorstelling betrokken.

Het is nog niet duidelijk welke acteur de rol van Shaffy gaat spelen. ,,We moeten nog besluiten of de rol door één of twee spelers wordt ingevuld”, stelt de producent. ,,Het wordt een moeilijke zoektocht. Het moet iemand zijn die én goed zingt, én kan acteren, én die de rijke persoonlijkheid van Ramses kan uitdragen.”

De nog titelloze voorstelling moet in het najaar van 2011 in première gaan. Shaffy overleed op 1 december aan de gevolgen van slokdarmkanker. Behalve een theatervoorstelling is er ook een televisieserie over Shaffy in de maak. De vierdelige productie van Michiel van Erp moet ook eind 2011 op televisie te zien zijn. (ANP)

Lees ook:Ligthart interim-directeur Nationale Toneel
Lees ook:Albert Verlinde wil het toneel weer op de kaart
Lees ook:Bert en Ernie zijn kwaad!
Lees ook:Pionier van de avantgarde krijgt digitaal portret
Lees ook:ANNE opnieuw verlengd tot en met april 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>