Mini & Maxi naar Nationale Ballet

don quichotKarel de Rooij en Peter de Jong, vooral bekend als het komische duo Mini & Maxi, spelen de karakterrollen in het ballet Don Quichot. In de avondvullende productie vertolken zij de rollen van Sancho Panza (De Rooij) en Don Quichot (De Jong). Dit maakte een woordvoerster van Het Nationale Ballet dinsdag bekend. De wereldpremière Don Quichot vindt plaats op 13 februari in Het Muziektheater Amsterdam. De choreografie is in handen van Alexei Ratmansky, naar Marius Petipa. Don Quichot is het liefdesverhaal van de hoofdpersonages Basilio en Kitri. Deze rollen worden gedanst door de solisten Anna Tsygankova en Matthew Golding. Het Holland Symfonia onder leiding van Kevin Rhodes begeleidt alle voorstellingen.

Afgelopen najaar trokken De Rooij en De Jong zich terug uit de musical Dorus, over het leven van Tom Manders. De artiesten zouden de hoofdrollen voor hun rekening nemen, maar zagen in de musical onvoldoende mogelijkheden om hun talent tot uitdrukking te laten komen. Hierop werd in september 2009 besloten de musical niet door te laten gaan. Afgelopen seizoen trokken de heren volle zalen met hun deelname aan de voorstelling De Ingebeelde Zieke van De Utrechtse Spelen.

Lees ook:Uitmarkt barst los
Lees ook:Anna Drijver in ‘Het verhaal van Rain Man’
Lees ook:Prinsen en Torenstra in Karakter
Lees ook:Robin de Levita produceert internationaal toneel
Lees ook:Eerste toneelrol voor Celine Purcell

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>