Eerste toneelrol voor Celine Purcell

Musicalster Celine Purcell neemt de rol van de naïeve kapster Rita in de toneelkomedie Educating Rita van Willy Russell voor haar rekening. Het toneelstuk gaat in oktober 2010 in Theater de Meervaart in Amsterdam in première en toert daarna door heel Nederland. Dit meldden de producenten Hans Cornelissen en Ruud de Graaf.

Voor Purcell, die daarmee de tegenspeelster wordt van Johnny Kraaykamp, is het de eerste rol op het toneel. Purcell speelde de afgelopen jaren onafgebroken hoofdrollen in grote musicals van Joop van den Ende, zoals Mamma Mia!, Les Misérables en My Fair Lady, waarvoor ze een Musical Award won. Ook is ze een vast gezicht in de tv-comedy Kinderen Geen Bezwaar en is ze vanaf januari te zien in de nieuwe VARA-serie Gebak van Krul.

Haar personage Rita is een kapster die een zomercursus aan de universiteit volgt en een frisse wind laat waaien in het leslokaal en in het hoofd van professor Frank Bryant. Ruud de Graaf en Hans Cornelissen waren eerder verantwoordlijk voor de theaterproducties Pietje Bell, de Musical, Zeg 'ns Aaa, Wat Zien Ik en De Fabeltjeskrant. Dit seizoen brengen zij Op Hoop van Zegen, Cabaret en het toneelstuk Niet voor de Poes.

Lees ook:Ook Duet for One genomineerd
Lees ook:Kraaijkamp en Purcell leren van elkaar houden
Lees ook:Alfred van den Heuvel heeft midlife crisis
Lees ook:Kraaijkamp en Purcell aan elkaar gewaagd
Lees ook:Toneelprijzen en Musical Awards gecombineerd?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Eerste toneelrol voor Celine Purcell

 1. Ed

  Er staat in de tekst: “Het toneelstuk gaat in oktober 2010 in Theater de Meervaart in Amsterdam” maar dat moet natuurlijk 2009 zijn.

    /   Reply  / 
  1. Suzan Auteur

   Klopt, je hebt helemaal gelijk!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>