Prinsen en Torenstra in Karakter

Acteurs Joost Prinsen en Waldemar Torenstra gaan volgend seizoen de hoofdrollen spelen in een theaterbewerking van het boek Karakter van Ferdinand Bordewijk. Dat heeft theaterproducent Hummelinck Stuurman maandag bekendgemaakt. Karakter, dat in september 2010 in première gaat, is de eerste in een reeks literaire klassiekers die het bureau tot toneelstuk gaat bewerken. Prinsen speelt de rol van de gevreesde deurwaarder Dreverhaven, die zijn onechte zoon Katadreuffe (Torenstra) dwarsboomt in zijn ambitie om advocaat te worden. Andere rollen zijn weggelegd voor Marie Louise Stheins, George van Houts en Jules Croiset. Script en regie komen voor rekening van Ger Thijs.

Eerder maakte regisseur Mike van Diem ook al met veel succes een filmbewerking van het beroemde boek. De filmversie, met in de hoofdrollen Fedja van Huet en Jan Decleir, won in 1998 een Oscar voor beste buitenlandse speelfilm.

Lees ook:Toneelbewerking ‘Karakter’ toont eigen karakter
Lees ook:Vincent van Gogh op de planken
Lees ook:Stuk over Vincent van Gogh in de maak
Lees ook:Toneelstuk Ger Thijs ook in première in Argentinië
Lees ook:Ook Karakter genomineerd voor Toneel Publieksprijs

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Prinsen en Torenstra in Karakter

 1. Hellendoorn

  Er staat niet bij in welk theater het toneelstuk Karakter wordt gespeeld.
  Dat zou toch wel handig zijn.

    /   Reply  / 
  1. Suzan

   De programmering van het nieuwe seizoen was nog niet bekend op het moment dat dit artikeltje verscheen. Sinds deze maand hebben echter alle theaters hun programma voor 2010/2011 gepresenteerd. Karakter speelt in vrijwel alle grote theaters.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>