Eerste solovoorstelling cabaretière Kim van Zeben

Op woensdag 29 januari gaat de eerste solovoorstelling van cabaretière en theatermaakster Kim van Zeben in première in de Toneelschuur. Syndroom van Zeben is een overrompelende voorstelling, waarin Van Zeben met ongekende turbulentie en muzikaliteit over het podium dendert en razendsnel schakelt tussen typetjes en onderwerpen.

Limburgers, Marokkanen, boeren, stripfiguren en zelfs dieren; ze strijden in Kim van Zeben om de aandacht en willen allemaal het hoogste woord.  Uit haar lijf tovert ze een veelheid van geluiden, personages en indrukken. Leuk voor op feestjes maar dodelijk vermoeiend voor haar directe leefomgeving. Hierdoor wordt ze vaak verkeerd begrepen en behandeld als irritante kleuter. Haar arts vond haar aandoening zo interessant, dat hij besloot er op te promoveren. Veel mensen zijn niet meer in staat de veelheid aan indrukken, keuzes en hypes op een gezonde manier te verwerken. Volgens virologen zou deze welvaartsziekte ‘Syndroom van Zeben’ wel eens kunnen leiden tot een gevaarlijke pandemie.

Over Kim van Zeben

Al eerder speelde Kim van Zeben voorstellingen bij Firma Rieks Swarte en Servaes Nelissen, nu speelt ze haar eerste solovoorstelling. Van Zeben stopt al haar talent – als cabaretière, actrice en zangeres – in één voorstelling. Daarnaast drumt ze en speelt ze gitaar. Ze is het beste te typeren als een razendsnelle schakelkoningin en alleen al daarom geeft ze haar publiek geen kans in te zakken. Alertheid is dus noodzakelijk! . “Een wervelwind over het podium. Van Zeben is leuk en bewijst dat niet alle syndromen vervelend zijn.” (Parool)  “Op een onnavolgbare wijze weet Kim allerlei lagen van de bevolking in haar eentje op de planken te zetten. Als een wervelwind zet zij haar karaktertjes neer. Grote klasse.” (festival in Schipluiden)

Syndroom van Zeben is te zien van op wo 29 jan, om 20.00 uur. Voor kaarten klik hier.

 

Lees ook:Het Syndroom van Zeben: dringen om de aandacht van Kim
Lees ook:What we SEE
Lees ook:Willem Nijholt weer het podium op
Lees ook:Inside Out: merkwaardig verbond met jongeren
Lees ook:Holland Festival grijpt terug op traditie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>