Jasminka Beganovic nieuw zakelijk leider ITs

Jasminka Beganovic (1984) begint 1 april 2013 als zakelijk directeur bij het ITs Festival Amsterdam. Ze volgt Jacqueline van Benthem op, die inmiddels als zakelijk directeur werkzaam is voor het Compagnietheater. 

Beganovic begon in 2011 bij het ITs als festivalcoördinator en is sinds 1 november 2012 waarnemend directeur. Samen met artistiek directeur Theu Boermans en artistiek leider dans Tim Persent zal ze de leiding van het festival vormen.
Beganovic wil zich vooral gaan richten op fondsenwerving en het aangaan van nieuwe samenwerkingsverbanden. Ook gaat ze op zoek naar alternatieve manieren om zowel het festival als de nieuwste generatie podiumtalent bij een breed publiek zichtbaar te maken. ‘ITs Festival Amsterdam is het grootste festival voor afstudeertalent in Europa. In het veranderende culturele klimaat, waarin steeds minder kansen voor net afgestudeerden zijn, is de taak van ITs nog belangrijker,’ aldus Beganovic.

Het ITs Festival biedt jonge, afstuderende podiumkunstenaars uit binnen- en buitenland de mogelijkheid zich te presenteren aan een divers publiek van theaterliefhebbers, castingbureaus, programmeurs en pers. Daarmee dient ITs als springplank naar een professionele carrière. De vierentwintigste editie van het festival wordt gehouden van 21 tot en met 28 juni 2013.

Bron: Theaterkrant

Lees ook:Annet Lekkerkerker nieuwe directeur Holland Festival
Lees ook:Zakelijk directeur Holland Festival per direct weg
Lees ook:Nieuwe zakelijk directeur Ro Theater
Lees ook:Nieuwe voorzitter Holland Festival
Lees ook:Mede-oprichter Parade overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>