Nieuwe voorzitter Holland Festival

Martijn Sanders, oud-directeur van het Concertgebouw, is benoemd tot bestuursvoorzitter van het Holland Festival. Hij gaat 23 februari met zijn nieuwe taak beginnen, maakte de organisatie van het festival dinsdag bekend. Sanders is de opvolger van Sijbolt Noorda, die sinds 2001 aan het roer staat van het Holland Festival.

Sanders is in zijn nopjes met de aanstelling. ‘Het Holland Festival beschouw ik als een icoon in het culturele landschap en ik verheug mij er bijzonder op hieraan een bijdrage te mogen leveren.’ Volgens zakelijk directeur Johan Dorrestein heeft Sanders zijn sporen verdiend als cultureel ondernemer en zowel nationaal als internationaal een goede reputatie opgebouwd.

Martijn Sanders (1945) was van 1982 tot 2006 directeur van het Concertgebouw in Amsterdam. Van 1997 tot 2005 was hij tevens voorzitter van de AVRO. Momenteel bekleedt hij diverse functies in de culturele wereld.

De 62ste editie van het Holland Festival vindt plaats van 4 juni tot en met 28 juni 2009.

Bron: ANP

Lees ook:Annet Lekkerkerker nieuwe directeur Holland Festival
Lees ook:Zakelijk directeur Holland Festival per direct weg
Lees ook:Audi biedt koningspaar eerste boeken aan
Lees ook:Pierre Audi weg bij Holland Festival
Lees ook:Koning en Koningin aanwezig bij opening Holland Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>