Theatergroep ZEP komt met nieuwe Shakespeare-bewerking

Na Rome en Juli’s posse, Macbeth en MC Shake Remake komt ZEP opnieuw met een vurige, energieke Shakespeare-bewerking. Deze keer versnijdt regisseur Peter Pluymaekers de klassieker Het temmen van de feeks met rap, scratch en hiphop tot een messcherpe, actuele komedie voor iedereen vanaf 14 jaar. Het stuk genaamd FEEKS gaat op  26 september in première in Het Compagnietheater in Amsterdam en toert daarna tot en met 3 december door het hele land.

Kate is een mondige vrouw met een eigen wil, die zich niet wil plooien naar de verwachtingen van de maatschappij waarin ze leeft. Tot groot ongenoegen van haar vader waagt geen man zich in haar buurt. Vanuit het niets is daar Petruchio, die in ruil voor een fikse bruidsschat zijn vingers aan haar durft te branden. Op listige wijze zet hij haar naar zijn hand. Maar hoe meer hij haar beteugelt, hoe meer de twijfel ontstaat of deze ‘getemde’ versie wel het evenbeeld is van de ideale vrouw.

Gustav Borreman (Who’s in Who’s out, VRijland), Anke van ’t Hof (Soldaat van Oranje, Wuivend Graan) Steef Hupkes (SpangaS, MC Shake Remake), Joy Wielkens, Dionisio Matias en Stacyian Jackson zijn te zien in FEEKS.

 Low Culture, High Level theatre

Theatergroep ZEP werkt volgens het concept Low Culture, High Level theatre: regisseur Peter Pluymaekers maakt sinds de oprichting in 1998 rauwe, directe en toegankelijke voorstellingen met een literaire inslag. In zijn voorstellingen vertaalt hij de essentie van klassiek repertoire naar de wereld van nu, onder andere door uitingsvormen uit de populaire cultuur te gebruiken. Dit resulteert in een hedendaagse stijl, met respect voor de klassieke theatertraditie.

Kijk hier voor meer informatie. Kaarten winnen? Houd toneel.blog in de gaten!

 

Lees ook:Win kaarten voor FEEKS
Lees ook:Randprogramma bij Temmen van de Feeks
Lees ook:Johan Simons geselecteerd voor theatertreffen
Lees ook:‘t Vrije Schaep blijkt kijkcijferhit
Lees ook:Artez biedt nieuwe master Theatre Practices aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>