Johan Simons geselecteerd voor theatertreffen

Bron: NTgent.be

Regisseur Johan Simons is met de Duitse versie van Kasimir en Karoline geselecteerd voor Theatertreffen 2010, het Berlijnse theaterfestival in mei dat de tien beste voorstellingen van het afgelopen seizoen bundelt. De Nederlandse versie die Simons eerst maakte, is in Nederland alleen nog te zien in de Stadsschouwburg Amsterdam van 20 t/m 22 mei.

Simons werd gekozen met zijn regie van Kasimir und Karoline, een productie van Schauspiel Köln in samenwerking met NTGent en De Veenfabriek. Deze Keulse regie is een remake van de Nederlandstalige productie die Simons vorig jaar maakte en die op het festival van Avignon veel ophef veroorzaakte.

Simons is al eerder voor het Theatertreffen geselecteerd en is inmiddels uitgegroeid tot een groot regisseur in Duitsland. Vanaf volgend seizoen wordt hij intendant bij de Münchner Kammerspiele.

Lees ook:Kasimir & Karoline naar Avignon
Lees ook:Omstreden Kasimir op televisie!
Lees ook:Johan Simons wint de Theaterpreis Berlin
Lees ook:Johan Simons waarschijnlijk terug naar NTGent
Lees ook:Johan Simons als kapitein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>