Oeuvre Werktheater online

Het Werkteater krijgt een eigen website waarop vrijwel alle voorstellingen, teksten en films van het gezelschap verzameld en vrij toegankelijk zijn. Op 27 oktober wordt de site in de Stadsschouwburg Amsterdam gelanceerd. Het archief van Het Werkteater werd tot drie jaar geleden beheerd door het Theater Instituut Nederland (TIN). Toen het TIN werd opgeheven ontstond het idee voor een website in eigen beheer. De site wordt gefinancierd door middel van crowdfunding.

Het Werkteater werd opgericht in 1970, omdat er na Aktie Tomaat behoefte was aan experimenteel en kleinschalig theater. Het gezelschap ontwikkelde een theaterlaboratorium waar ruimte was voor improvisatie, controversiële thema’s en interactie met het publiek in onder andere ziekenhuizen, gevangenissen en buurthuizen. Aan het gezelschap waren een aantal grote acteurs verbonden, onder wie Joop Admiraal, René Groothof, Peter Faber, Cas Enkelaar, Marja Kok, Shireen Strooker en Gerard Thoolen.

Bron: Theaterkrant

Foto: Gerda van der Veen

Lees ook:Actrice Ank van der Moer geëerd
Lees ook:Bladmuziek theaterliedjes online
Lees ook:Bladmuziek theaterliedjes online
Lees ook:Utrechtse Spelen kiest nieuwe naam ‘zonder franje’
Lees ook:Toneel.blog stopt

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Oeuvre Werktheater online

 1. Peter Broekmans

  Begrijp ik goed dat de voorstellingen van het Werktheater van vroeger online, dus middels internet alsnog te bekijken en te beluisteren zijn??
  En hoe kom ik dan op die site? Want ik kan ze nog niet vinden.

  bij voorbaat mijn dank,

  Peter

    /   Reply  / 
 2. Redactie Auteur

  Beste Peter,

  Hierbij de link naar de site: http://werkteater.nl/ Er staat erg veel videomateriaal op.Soms fragmenten uit televisieprogramma’s, maar ook registraties van voorstellingen.

  Veel plezier!

  Groet, Inge

    /   Reply  / 
 3. fenna besijn

  Ik ben als regisseur in Groningen verbonden aan de Theaterschool voor Volwassenen (bij de organisatie VRIJDAG) Ik wil heel graag het stuk Toestanden spelen als eindexamenvoorstelling. De tekst kan ik niet vinden.
  Is het mogelijk ergens de tekst te krijgen/kopen?
  Alvast mijn hartelijke dank,
  Fenna

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>