Bladmuziek theaterliedjes online

AMSTERDAM – Een omvangrijke en volgens de initiatiefnemers unieke verzameling bladmuziek van Nederlandse theaterliedjes is vanaf donderdag te bekijken op www.geheugenvannederland.nl.
 De verzameling is afkomstig uit de collectie van het Theater Instituut Nederland. Op de site zijn ook de dertig mooiste liedjes te beluisteren.

Met de opkomst van de radio werden liedjes en artiesten steeds populairder. De vraag naar bladmuziek steeg in die tijd explosief. Veel materiaal is verloren gegaan door de slechte kwaliteit van het papier in combinatie met het vaak intensieve gebruik van de bladmuziek.

Op de site staat de muziek van onder meer Mensch durf te leven (1920), Zoek de zon op (1936), Twee motten (1956) en Hallo Bandoeng (1929).
Via de site is bladmuziek te vinden van talloze bekende en minder bekendje liedjes, vaak voorzien van de oorspronkelijke omslagen. De collectie is gedigitaliseerd met subsidie van Metamorfoze, het nationale programma voor het behoud van papieren erfgoed.

(ANP)

Lees ook:Bladmuziek theaterliedjes online
Lees ook:Eindhoven massaal van de bank af
Lees ook:Theatergeschiedenis sinds 1900 online
Lees ook:Affiches Marten Jongema op omheining van De Parade
Lees ook:Release debuutalbum Yentl en de Boer in het Vondelpark Openluchttheater

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>