Filliaal wint Zilveren Krekel

Goed nieuws voor Het Filliaal. Hun mooie, integere objectvoorstelling Mevr. Ophelia won deze week de Zilveren Krekel, voor de ‘meest indrukwekkende productie’. Daarmee maakt de voorstelling in september kans op het winnen van de Gouden Krekel 2011, de jeugdtheaterprijs van Nederland. De krekels worden uitgereikt door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Die kent deze jaarlijkse jeugdtheaterprijzen toe aan jeugdtheatervoorstellingen en makers van deze producties. 

Mevr. Ophelia is een objecttheatervoorstelling van theatermaker en acteur Ramses Graus, die samen met Mirthe Klieverik ook alle rollen vertolkt. De voorstelling is gebaseerd op het prentenboek ‘Ophelia’s Schimmentheater’ van Michael Ende. Van half oktober tot en met eind januari 2011 was Mevr. Ophelia in de Nederlandse theaters te zien. In april en mei speelt de productie op festivals in Dublin en Edinburgh. En voorjaar 2012 staat de voorstelling in het New Victorytheater op Broadway.

Lees ook:Het Filiaal gaat internationaal
Lees ook:Een Odyssee winnaar Zilveren Krekel
Lees ook:Nederlands jeugdtheater op Broadway!
Lees ook:Anniek Pheifer genomineerd
Lees ook:Verlinde werkt aan voorstelling over Ramses

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>