Nederlands jeugdtheater op Broadway!

Broadway is niet alleen voor gigantische musical- en theaterproducties! Ook materiaal van Nederlandse makelij is daar te zien. In januari 2012 staan namelijk vier Nederlandse jeugdtheatergezelschappen een maandlang in het New Victory Theater, Broadway, New York. Theater Artemis (Woeste hoogten, rusteloze zielen), Het Filiaal (Mevr. Ophelia), Stella Den Haag (Niemand weet, niemand weet) en Lejo (Hands Up!) werden door dit theater geselecteerd voor het festival ZOEM! New Dutch Theater. De groepen spelen er in totaal 32 voorstellingen en er worden 6800 toeschouwers verwacht.

ZOEM! New Dutch Theater
Het New Victory Theater – gelegen op de hoek van Broadway en 42nd Street – biedt als enig New Yorks theater een internationaal podium voor jeugdtheater. Het presenteerde in de loop der jaren herhaaldelijk en met groot succes Nederlandse groepen, waaronder Theater Terra, Introdans voor de Jeugd, Speeltheater Holland, Het Filiaal en ISH. Nu presenteert het voor het eerst een compleet festival met Nederlandse jeugdgezelschappen.

Theater Instituut Nederland (TIN) maakt de Nederlandse bijdrage aan dit festival mogelijk met financiële steun van het Fonds Podiumkunsten en de medewerking van de gezelschappen.

Lees ook:Het Filiaal gaat internationaal
Lees ook:Nederlands jeugdtheater naar Moskou
Lees ook:Hogere subsidies voor buitenlandse tournees
Lees ook:Sterren op het toneel
Lees ook:Recordaantal bezoekers op Spoffin festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>