Oranjes bij voorstelling ambitieloze koning

Hofplein Rotterdam foto joke schot aPrins Willem-Alexander en prinses Máxima zien binnenkort in het theater alvast hoe het koningschap eruit zou kunnen zien. Op 12 december zijn ze in het theater van Hofplein Rotterdam aanwezig bij de voorstelling De Verjaardag van Koning Lodewijk de Enige, liet de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag weten.

De voorstelling, geschreven door kinderboekenschrijver Koos Meinderts, vertelt het verhaal van een ambitieloze koning die 25 jaar wordt. De populariteit van het koningshuis is flink gedaald. Koning Lodewijk zit er niet mee, maar zijn moeder wel. Zij vindt dat hij een groot feest moet geven en op de grote feestdag zijn nog te vinden vrouw moet presenteren aan het volk. Het theaterstuk wordt op de planken gebracht ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Hofplein Rotterdam, de verzamelnaam voor een theater en diverse theaterscholen voor jongeren. (ANP)

Lees ook:Alternatieve Prinsjesdag in Rotterdam
Lees ook:Koning Lodewijk opent Hofpleinjubileumjaar
Lees ook:Mega-marathon voorstelling jarig Hofplein
Lees ook:BN-ers in marathonvoorstelling Hofplein Rotterdam
Lees ook:Rotterdam krijgt nieuw stadspodium

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>