Rotterdam krijgt nieuw stadspodium

ROTTERDAM – Rotterdam krijgt een nieuw groot openluchtpodium. Op dit stadspodium op het Grote Kerkplein in het hart van het centrum moeten vanaf eind juni wekelijks gratis concerten, theatervoorstellingen en voordrachten worden gehouden. Dat heeft de Stichting Stadspodium Rotterdam woensdag bekendgemaakt.

Het podium bevindt zich tussen de St. Laurenskerk en het standbeeld van Erasmus. Het nieuwe culturele platform is een cadeau van de Rotterdamse Rotaryclubs, die onlangs 100 jaar bestonden, maar wordt deels ook door de gemeente gefinancierd. De uitvoeringen vinden plaats tussen juni en september op woensdagmiddagen, vrijdagavonden en zaterdag en zondag.

De spectaculaire doop van het podium vindt plaats op 21 juni. Over de precieze invulling van die dag kan de stichting nog niets melden. De bedoeling is wel dat de openingsvoorstelling het diverse karakter van de programmering van het podium goed weergeeft, stelt een zegsvrouw.

Bron: ANP

Lees ook:Utrecht krijgt nieuw theater
Lees ook:Oostpool samen met Boogaerdt/Van der Schoot
Lees ook:Theater YXIE ondanks erkenning afgekapt
Lees ook:24 uur cultuur in Rotterdam
Lees ook:Lot theaterschool ISH onzeker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>