Theatre Embassy kanshebber Freedom to Create Award

In Kinshasa, Congo, zwerven 20.000 kinderen over straat, die werden verjaagd of gemarteld vanwege hun vermeende boze krachten. Als rampspoed een familie treft, wordt het kind, door priesters van de immens populaire born-again kerken, aangewezen als de aanstichter. Het is sinds 2009 bij wet verboden om kinderen van hekserij te beschuldigen, maar het komt nog steeds op grote schaal voor. The Theatre Embassy ontwikkelt theaterproducties in ontwikkelingslanden met een sociaal-maatschappelijk thema. Het rondreizende tehaterspektakel Basal’ya Bazoba, in een regie van Guido Kleene, probeert het manipuleren door hekserij bespreekbaar te maken. Voor dit project is de Congolese partnerorganisatie van Theatre Embassy, K-Mu Théâtre, genomineerd voor de Freedom to Create Award. Deze prijs is een jaarlijkse, internationale erkenning voor artiesten die hun talenten inzetten om mensen te inspireren en sociale ongelijkheid bespreekbaar te maken. De prijs behelst een bedrag van $ 50.000. De winnaar wordt op vrijdag 26 november in Caïro bekend gemaakt.

Lees ook:Jeroen Spitzenberger wint Guido de Moorprijs
Lees ook:Van Warmerdam krijgt Johannes Vermeer Prijs
Lees ook:Uitreiking BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2009
Lees ook:Van Hove genomineerd voor Evening Standard Theatre Award
Lees ook:Nominaties ‘Gouden Bouwmeester’ bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>