Van Warmerdam krijgt Johannes Vermeer Prijs

Alex van Warmerdam krijgt de Johannes Vermeer Prijs. De regisseur, theatermaker, beeldend kunstenaar, acteur en schrijver ontvangt de prijs vanwege de hoge kwaliteit van zijn gehele oeuvre, meldde de jury dinsdag. De Johannes Vermeer Prijs, die bestaat uit 100.000 euro, is een staatsprijs voor de kunsten en eert en stimuleert uitzonderlijk artistiek talent. Met het geld kan de winnaar een speciaal project realiseren. De prijs werd voor de tweede keer toegekend. Vorig jaar was hij voor operaregisseur Pierre Audi. Van Warmerdam krijgt de prijs op 29 oktober uitgereikt. (ANP)

Lees ook:Pierre Audi wint Johannes Vermeer Prijs
Lees ook:Kunstvorm theater in gevaar
Lees ook:Fedja van Huêt wint Mary Dresselhuys Prijs 2013
Lees ook:Nieuwe titel Van Warmerdam bekend
Lees ook:Geen Salzburg voor Pierre Audi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>