Ultimo genomineerd voor AVRO Toneel Publieksprijs

nr-05-persfoto-ultimo-fotograaf-ben-van-duin_webDe voorstelling Ultimo met acteurs Porgy Franssen, Ariane Schluter en cellist Harald Austbø is genomineerd voor de AVRO Toneel Publieksprijs 2009-2010. Ultimo is hiermee de eerste kanshebber voor de Toneel Publieksprijs van dit seizoen. De voorstelling is een samenwerking tussen het Nationale Toneel en Orkater, in regie van Dirk Groeneveld en muziek van David Dramm.

De AVRO Toneel Publieksprijs
De AVRO Toneel Publieksprijs is dé prijs waarbij het publiek bepaalt wie de winnaar is. Ook dit seizoen kan het publiek weer online, via www.toneelpublieksprijs.nl, zijn stem uitbrengen op de genomineerde voorstellingen. Op speciale stemavonden in het land geeft het publiek de deelnemende voorstellingen een cijfer tussen de 1 en 10. Per voorstelling vinden twee stemavonden plaats. Waardeert het publiek een voorstelling met een 8,1 of hoger, dan is deze genomineerd. Na nominatie volgt een tweede, online stemronde. De gemiddeld hoogst gewaardeerde voorstelling wint de AVRO Toneel Publieksprijs 2010. De winnaar ontvangt een geldprijs en een promotiemateriaalpakket. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater op 12 september 2010 in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Over Ultimo
Ultimo is een dromer met een curieuze obsessie: de aanleg van het volmaakte autoracecircuit. De berooide Russische prinses Elizaveta was eens Ultimo´s grote, onbeantwoorde liefde. Na ruim twintig jaar beseft ze dat ze Ultimo destijds als geliefde is misgelopen en begint een speurtocht naar zijn circuit. Wanneer Elizaveta dit daadwerkelijk heeft gevonden, maakt ze een rit in haar Jaguar over Ultimo’s levensproject en verliest ze zich nog één keer in zijn leven. De geschiedenis van Ultimo voert de toeschouwer door de vorige eeuw, van het Italië van de jaren twintig via het Amerika van de jaren dertig naar de sixty’s in Engeland.

Lees ook:La voix humaine genomineerd voor publieksprijs
Lees ook:De wijze kater in race om AVRO Toneelprijs
Lees ook:Nominatie Publieksprijs voor Op Hoop van Zegen
Lees ook:Ook Karakter genomineerd voor Toneel Publieksprijs
Lees ook:Oog om Oog genomineerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>