Bambie-rambam

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Om nou bij elke voorstelling een nieuwe spannende titel te bedenken, terwijl je ze ook kunt nummeren! Bambie is de mimetheatergroep van Jochem Stavenuiter en Paul van der Laan en al twaalf jaar lang maken zij, met wisselende gastspelers, fysieke genummerde voorstellingen. Bambie takes over tijdens de vierde, zogenaamde BambieRambam in Theater Lantaren/Venster in Rotterdam. Niet alleen voorstelling 1 tot en met zoveel wordt gespeeld, maar het hele theater en het hele programma is opgebouwd uit Bambie: BAMBIERAMBAM!

Bambie strijkt van 12 tot en met 21 mei neer in Rotterdam voor de vierde BambieRambam. In 2003 werd dit terugkerende feestje voor het eerst gehouden. Omdat er behoefte was om terug te kijken. Om oudere Bambievoorstellingen op hun houdbaarheid te testen. Om trouwe bezoekers op een andere manier tegen te kunnen komen. En om nieuw publiek de kans te geven het een en ander in te halen. In 10 dagen neemt Bambie het publiek mee door 10 jaar Bambiegeschiedenis, van Bambie 1 (1996) via uitstapje Oleg! Oleg! Oleg! (2001) naar Bambie 10 (2006).

De randprogrammering is ook niet mis. Hoogtepunten zijn de films Hohenluft van het Hans Hof Ensemble en de documentaire 35 mm film van Werner Herzog over Klaus Kinski: Mein Liebster Feind. Gedurende de hele periode is het theater gehuld in BambieRambamsferen. Er staan decorstukken, er is archiefmateriaal, een -ontmoet en groet- diner en er worden Bambiefilmpjes gedraaid. Na afloop krijgt iedereen hotdogs en is er dansmuziek.

Meer informatie over het programma, randprogrammering, Bambie en kaartverkoop vindt u op deze site.

Lees ook:Bambierambam strijkt neer
Lees ook:Be Bambie!
Lees ook:Bambie, maar dan anders
Lees ook:Het experiment van Breakin’Walls
Lees ook:24 uur cultuur in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>