Jeroen Krabbé werft leden voor Omroep C

Violiste Janine Jansen en acteur, regisseur en kunstschilder Jeroen Krabbé gaan leden werven voor Omroep C. De nieuwe omroep voor kunst en cultuur heeft vóór 1 april 2009 50.000 leden nodig om in 2010 te kunnen uitzenden via de publieke omroep. De wervingscampagne wordt primair samen met musea, theaters, concertzalen en andere culturele instellingen gevoerd. Ambassadeurs Jansen en Krabbé zijn leden van het eerste uur.

“Niets tegen quizzen, niets tegen spelletjes, maar mag er ook eens wat meer informatie over kunst en cultuur worden geboden? En meer echt goed drama? Op normale tijdstippen? Niet alleen om twaalf uur ‘s nachts?”, aldus Krabbé. “De Nederlandse kunstwereld staat volledig achter het idee voor een speciale omroep voor kunst en cultuur. Iedereen werkt mee om dit tot een succes te maken. We kunnen niet zonder C!”, aldus Jansen.

C wil in het huidige publieke bestel meer en andere kunst en cultuur programma’s – in de breedste zin van het woord – brengen. Alle grote culturele instellingen, koepelorganisaties en talloze andere instanties hebben zich achter het initiatief geschaard.

Passend in de randvoorwaarden van het publieke bestel wil C het gat dichten dat door de huidige omroepen is gecreëerd op het gebied van kunst en cultuur. Waar andere omroepen kunst en cultuur zien als iets dat ‘moet’, maakt C graag programma’s over alle disciplines van de kunsten in al hun verschijningsvormen.  De ambitie is om meer ruimte te bieden voor nieuws en informatie over kunst en kunstenaars, van traditie tot experiment, zowel nationaal als internationaal, ook voor kinderen.

C wil bovendien participatie aan cultuuruitingen bevorderen door haar leden – gratis of tegen gereduceerde tarieven – toegang te bieden tot allerhande uitingen van kunst en cultuur: van toneelvoorstelling tot exposities over beeldende kunst, van klassiek tot popconcert.

Initiatiefnemers van Omroep C zijn Ad ‘s-Gravesande, exdirecteur van het Holland Festival en nu voorzitter van Kunsten ‘92, en Kees van Twist, directeur van het Groninger Museum en onder meer bestuurslid van de Nederlandse Museum Vereniging.

Meer informatie: www.omroepc.nl

Lees ook:Nieuwe omroepen bedreiging voor kunst en cultuur op TV
Lees ook:Omroep C niet in het publieke bestel
Lees ook:Kunstomroep C in zee met Het Gesprek
Lees ook:Cultuursector gaat zichzelf profileren
Lees ook:Culturele kieswijzer in Eindhoven

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Jeroen Krabbé werft leden voor Omroep C

 1. bosvelt

  Ik hoop dat je voldoende leden kunt werven voor de kunst.
  Veel succes!
  Met vriendelijke groeten
  Anne Bosvelt
  Therapeut/Kunstenaar.
  tel 4774328

    /   Reply  / 
 2. Jan Dietz

  De website van Omroep C is jammer genoeg niet te openen. Hoe kan ik me inschrijven? Graag hoor ik wat van jullie.

    /   Reply  / 
 3. Annemieke Monsma

  Ik probeer steeds de website te openen maar het lukt niet. Geef me graag op als lid van Omroep C.

    /   Reply  / 
 4. Suzan Auteur

  De website van Omroep C is niet in ons beheer. Wellicht werd de site gisteren, door de uitzending van De Wereld Draait door, dusdanig veel bezocht dat de servers het niet aankonden. Het duurt even voor de site opent, maar hij doet het weer wel.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>