Culturele kieswijzer in Eindhoven

Cultuur heeft te lijden. Politieke partijen zien de, zogenaamde elitaire, kunsten als sluitpost van de begroting en de meeste culturele instellingen zien de gemeenteraadsverkiezingen met angst en beven tegemoet. In Eindhoven heeft het Parktheater besloten niet lijdzaam af te wachten en de cultuurminnende kiezer de juiste kant op te sturen met de zogenaamde Cultuurwijzer.  In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart  kunnen inwoners van Eindhoven hiermee een stemadvies krijgen over welke politieke partij bij hun culturele visie hoort. Via de website van Parktheater Eindhoven is toegang te krijgen tot de cultuurwijzer.

Kunst en cultuur spelen een belangrijke rol in Eindhoven. Een bloeiend en divers cultureel leven in Eindhoven draagt bij aan de prettige leefomgeving en heeft een aantrekkingskracht op bedrijven en toeristen.  Op 3 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats en lang niet voor iedereen is duidelijk welke standpunten de politieke partijen hebben op het gebied van kunst en cultuur. Met de cultuurwijzer kunnen inwoners van Eindhoven  en omgeving kijken welke partij het beste bij hun culturele visie past.

Alleen de SP heeft afgezien van deelname aan de cultuurstemwijzer. De overige 12 partijen die deel uit maken in de raad doen mee. Daarnaast hebben ook de twee nieuwe partijen, ‘MenS en Spirit’ en de ‘Partij van de Toekomst’ die aan de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart deelnemen, hun bijdrage geleverd. De vragen hebben betrekking op het leefklimaat in Eindhoven, de kwaliteit van het aanbod, de ambities en de plaats die cultuur in Eindhoven landelijk moet innemen.
De Cultuurwijzer in Eindhoven is een initiatief van Parktheater Eindhoven, in samenwerking met een tiental andere culturele instellingen in het land die vinden dat kunst & cultuur een belangrijke plek verdient in de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees ook:Cultuursector gaat zichzelf profileren
Lees ook:Eindhoven massaal van de bank af
Lees ook:Jeroen Krabbé werft leden voor Omroep C
Lees ook:Nieuwe culturele kortingskaart voor iedereen
Lees ook:Speciale toneelkrant in Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>