Kirmiziyüz nieuwe maker Ro Theater

Ararat-Sadettin-Kirmiziyüz-©-Carla-Kogelman-510x766Na Marjolijn van Heemstra heeft nu ook Sadettin Kirmiziyüz zich als maker aan het Ro Theater verbonden. Kirmiziyüz gaat vanaf het najaar van 2014 jaarlijks een voorstelling maken waarbij de stad Rotterdam zijn inspiratie is. 

Kirmiziyüz wil zich samen met de acteurs van het Ro Theater gaan verdiepen in de actualiteit van Rotterdam. Hij zal zich per seizoen een aantal maanden onderdompelen in de wereld van de Rotterdamse haven, het onderwijs, de politiek en de media. Voor de reeks laat hij zich bovendien inspireren door de Amerikaanse televisieserie The wire, waarin per seizoen een facet van de stad Baltimore wordt belicht.

Frascati Producties

Behalve aan het Ro Theater is Kirmiziyüz ook verbonden aan Frascati Producties. Daar maakt hij na een succesvolle reeks voorstellingen gebaseerd op zijn Turks-Nederlandse afkomst en familieleden een nieuwe theaterreeks: Hollandse Luchten, over de Nederlandse samenleving. In februari 2014 gaat Deel 1, Jeremia in première. De reeks wordt mede gefinancierd met het prijzengeld van de BNG Nieuwe Theatermakersprijs (45 duizend euro), dat Kirmiziyüz won voor zijn voorstelling Avondland.

Kirmiziyüz studeerde in 2007 af als acteur aan de Toneelacademie Maastricht en speelde onder andere bij Mightysociety, de Toneelmakerij, het Nationale Toneel en het NNT. Sinds 2010 is hij artistiek leider van Trouble Man, waarmee hij voorstellingen over politieke en maatschappelijke thema’s maakt.

Bron: Theaterkrant

Foto: Carla Kogelman

Lees ook:Theater de Engelenbak in handen van Frascati
Lees ook:Twee voorstellingen Huis van Bourgondië bij Maastricht Toneelstad
Lees ook:Programma Breakin’Walls Spring bekend
Lees ook:Nederlands Theater Festival
Lees ook:Het experiment van Breakin’Walls

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>