Toneelbewerking Het Diner naar Tsjechië

Op 13 november gaat in de tweede stad van Tsjechië, Ostrawa, de toneelbewerking van de roman van Herman Koch HET DINER in première. Deze toneelbewerking is van de hand van Kees Prins en is nu in produktie genomen door het stadsgezelschap van Ostrawa. De regie is in handen van Peter Gabor en de vertaling van Marta Kostelecká. De voorstelling  wordt gespeeld in de grote zaal van Nationaal Moravisch – Silezisch Theater. In Nederland ging HET DINER onder regie van bewerker Kees Prins in première op 25 februari 2012.

HET DINER is de tweede Tsjechische toneeluitvoering van het door Diederik Hummelinck opgezette internationale netwerk Delta Drama. In 2011 ging DE POTVIS van Frank Houtappels in Praag in première.

In februari 2015 is in Praag de “DILIA Translation Workshop”, gericht op Nederlands drama. In workshops worden dan hedendaagse Nederlandse stukken vertaald en aangeboden aan gezelschappen en producenten. Uit de Tsjechische theaterwereld is er veel belangstelling voor en regelmatig worden de stukken op het repertoire genomen of via de radio uitgezonden.

HET DINER is een cynische doch humoristische thriller, die menig ouder een spiegel voorhoudt. Want in hoeverre ben je verantwoordelijk voor het gedrag van je kind ? En hoe ver ga je in het hun beschermen voor de gevolgen van hun daden.

Foto: Ben van Duin

 

Lees ook:Hoeks en Hulst samen in Dracula-voorstelling
Lees ook:Al Pacino wordt King Lear
Lees ook:NNT zoekt jonge spelers voor locatievoorstelling
Lees ook:2e Maastricht Toneelstad Festival
Lees ook:Grunbergs Tirza op toneel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>