Grunbergs Tirza op toneel

Arnon Grunbergs boek Tirza doet het goed. Het doet het zelfs zo goed, dat het in het voorjaar van 2010 wordt verfilmd én op het toneel wordt gebracht. In de Volkskrant lezen we dat enkele acteurs van zowel de film als de toneelbewerking bekend zijn geworden. Zo speelt Kees Hulst de vader van Tirza op het toneel, in een regie van Johan Doesburg, en geeft zijn toneelcollega Gijs Scholten van Asschat in de film gestalte aan deze persoonlijkheid. Tirza’s moeder zal in de theaters door Ariane Schluter gespeeld worden. De actrice die deze rol in de bioscopen voor het voetlicht zal brengen, is nog niet bekend.

Lees ook:Tirza op Twitter
Lees ook:Hoeks en Hulst samen in Dracula-voorstelling
Lees ook:Zonnige Tirza vindt pas laat de duistere Grunberg
Lees ook:Ariane Schluter krijgt Theo Mann-Bouwmeesterring
Lees ook:Medea genomineerd voor Publieksprijs

1 Reacties // Reageer

One thought on “Grunbergs Tirza op toneel

  1. Suzan Auteur

    Ondertussen is ook bekend geworden dat de theater-Thirza door Sophie van Winden zal worden gespeeld.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>