Let’s get Dranck!

Enige tijd geleden las u Ludy’s ervaringen met Alabama Chrome, een fantastische muziektheatervoorstelling door the Sadists in samenwerking met Orkater. Tijdens de tweede helft van de Parade komt exact hetzelfde team met een nieuwe productie: Dranck. Dranck is een multi-instrumentale muziektheatervoorstelling met een komisch randje. Dat belooft wat! Ludy Graffelman was erbij tijdens de Parade in Utrecht.Dranck gaat over mensen die de boot hebben gemist. Zoals de titel misschien al een beetje doet vermoeden speelt Koning Alcohol de hoofdrol. Er wordt gezopen, gesproken en gezongen als dronkenmannen en alle redenen waarom mensen telkens toch weer naar de fles grijpen, komen aan bod. Het verhaal kun je van twee kanten bekijken: als een zielig vertelsel over mensen met de barkruk als laatste houvast of als komische situatie waarin drie kerels tot in den treure zuipen. De getalenteerde mannen van the Sadists weten beide mogelijkheden goed naar voren te brengen, waardoor ieder toneelbezoeker waar voor zijn geld krijgt. Alle fysieke en verbale grappen zijn bijzonder scherp en mede dankzij het ijzersterke acteerwerk lacht het publiek zich plat. 
 
Uiteraard zorgen the Sadists ervoor dat er ook muziek aanwezig is. Van banjo tot accordeon, er worden veel verschillende instrumenten gebruikt. Zelfs uit simpele elementen als twee eetlepels of een stok met een touw wordt muziek gehaald. Heel erg swingend is het niet, maar de composities doen dienst als muzikaal ingewikkelde stukken met een boodschap. Het belangrijkste van de muziek is de zang, die goed uitgevoerd is en die vaak gewapend is met een interessante tekst. Die heeft vooral veel te maken met drank, dronken zijn, je leven vergooien en het terugwinnen van verloren liefdes.
 
Vaste bezoekers van de verschillende edities van de Parade zullen Dranck misschien vergelijken met Alabama Chrome. Zij komen helaas van een koude kermis thuis. Dranck richt zich niet volledig op de lach, maar schetst ook herkenbare situaties met iets diepere personages. Voeg daar nog een portie fantastische muziek aan toe en theatermakers uit de Nederlandse topklasse. Het resultaat is Dranck. Een van de beste voorstellingen op de Parade.
 
Dranck is nog te zien tijdens de Parade in Utrecht en Amsterdam.

Tekst: Ludy Graffelman

Lees ook:Hakenkruizen op een festivalterrein
Lees ook:Een absurde Roze Kater op de Parade
Lees ook:Pool (no water)
Lees ook:De clichés barsten LOS
Lees ook:Theo’s leven is niet zo leuk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>