Uitreiking BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2009

Op vrijdag 11 september a.s. wordt de grootste prijs voor nieuw theatertalent in Nederland uitgereikt. Juryvoorzitter Lineke Rijxman zal de winnaar bekend maken in de Stadsschouwburg Amsterdam tijdens TF. Dirk Noordman zal namens het Cultuurfonds van de Bank Nederlandse Gemeenten €45.000 overhandigen aan de meest talentvolle theatermaker die afgelopen seizoen te zien was in Blind Date – nieuwe theatermakers on tour, georganiseerd door Theater Instituut Nederland. Ook zal dit jaar voor het eerst een publieksprijs worden uitgereikt door een van de Blind Date publieksambassadeurs.

De nominaties van 2009
Het afgelopen seizoen bekeek de jury de zeven theater- en dansvoorstellingen die in de serie Blind Date – nieuwe theatermakers on tour in theaters door het hele land te zien waren. Genomineerd werden:

Hanna Jansen met Suza
Julia Bless met Fewer Emergencies
Hanneke de Jong en Jonas de Witte met Night Bright Days, Shakespearience II
Leen Braspenning met Disco Pigs
Floris van Delft met De verlichting is stuk
Lenneke Maas met Allemaal 37
Voetvolk met Forever Overhead

Eerdere prijswinnaars
In 2008 ging de Prijs naar Joëlke Sanderse en Daniëlle van de Ven. Zij toeren in november 2009 door Nederland met BARST, een poging tot buigen, de voorstelling die zij van het prijzengeld hebben gemaakt.

Lees ook:Winnaar nieuwe Theatermakers Prijs
Lees ook:Tweede genomineerde BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2009 bekend
Lees ook:Sanja Mitrovic wint BNG theaterprijs
Lees ook:Nieuwe Blind Date website
Lees ook:Ilay den Boer wint twee prijzen tegelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>