Tweede genomineerde BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2009 bekend

Fewer EmergenciesJulia Bless is met haar voorstelling Fewer Emergencies als tweede kandidaat genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2009. Deze voorstelling is in november in diverse theaters in Nederland te zien.

De BNG Nieuwe Theatermakers Prijs van het Cultuurfonds van de Bank Nederlandse Gemeenten is de grootste prijs voor nieuw theatertalent in Nederland. Per seizoen worden hiervoor uit meer dan 100 voorstellingen zeven theatermakers genomineerd. Elke maand presenteert een van de genomineerden zijn voorstelling in de serie Blind Date – nieuwe theatermakers on tour, die wordt georganiseerd door Theater Instituut Nederland.

Fewer Emergencies
Een man schiet op een lagere school vier kinderen door het hoofd. Wie is die man? Hoe gaat het met zijn vrouw? En met zijn kinderen? Fewer Emergencies is een drieluik over materialisme, geweld en de normen en waarden van de middenklasse, geschreven door Martin Crimp. In drie korte scènes knaagt het stuk door de dunne laag beschaving van onze maatschappij en toont ons de chaos en het geweld die eronder schuilgaan. We zien vier scriptschrijvers die werken aan een nieuw scenario. Zij reconstrueren eerst het leven van een vrouw in een mislukt huwelijk, springen dan naar een moordenaar op een lagere school en eindigen bij een naderende Apocalyps.

Blind Date – nieuwe theatermakers on tour
Blind Date is een serie vernieuwende en verfrissende voorstellingen op het gebied van toneel, dans, mime en beeldend theater. De serie wordt samengesteld door een commissie theaterdeskundigen en wordt georganiseerd door Theater Instituut Nederland. Geselecteerde theatermakers maken elk jaar kans op de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs, die aan het eind van elk theaterseizoen wordt uitgereikt. In oktober opende de eerste genomineerde van dit seizoen, Hanna Jansen de serie Blind Date met haar voorstelling Suza. Meer informatie over alle voorstellingen en de deelnemende theaters is te vinden op: www.tin.nl/blinddate.

Blind Date is te zien in Schouwburg Almere, Theater Bellevue in Amsterdam, Chassé Theater in Breda, LAKtheater in Leiden, Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort, Schouwburg Arnhem, Schouwburg Utrecht, Witte Theater in IJmuiden, Het Gruitpoorttheater in Doetinchem, De Harmonie in Leeuwarden, Het Kruithuis in Groningen, Schouwburg Kunstmin in Dordrecht, De NWE Vorst in Tilburg, Provadja en De Vest in Alkmaar, en Theater Walhalla in Rotterdam.

Lees ook:Uitreiking BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2009
Lees ook:Nieuwe Blind Date website
Lees ook:Winnaar nieuwe Theatermakers Prijs
Lees ook:Sanja Mitrovic wint BNG theaterprijs
Lees ook:Ilay den Boer wint twee prijzen tegelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>