Ilay den Boer wint twee prijzen tegelijk

Ilay den Boer wint met de voorstelling Dit is mijn vader – Het Beloofde Feest III niet alleen de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2011 maar tevens de Blind Date publieksprijs. De juryprijs van € 45.000, de grootste theaterprijs voor nieuwe theatermakers, is bedoeld voor het maken van een nieuwe voorstelling. De vakjury koos Ilay den Boer unaniem als winnaar uit de zeven genomineerde theatermakers die het afgelopen seizoen te zien waren in de serie Blind Date – nieuwe theatermakers on tour. De jury: “Ilay den Boer zet een mooi portret neer van de relatie tussen vader en zoon en weet de slag te maken van particulier leed naar algemene vragen.”

De juryleden van seizoen 2010-2011 waren: Martin van Ginkel (hoofd bureau Cultuur Provincie Noord-Brabant, thans directeur VSCD), Dunya Khayame (actrice en schrijver), Ingrid Melman (programmeur van Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort), Lineke Rijxman (theatermaker en actrice) en Maarten Verhoef (directeur Schouwburg Kunstmin in Dordrecht).

Ilay den Boer
Ilay den Boer (Jeruzalem, 1986) studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sinds het seizoen 2008/2009 maakt hij de zesdelige reeks voorstellingen ‘Het Beloofde Feest’ bij Het Huis van Bourgondië. In deze reeks gaat hij via persoonlijke familieportretten op zoek naar de betekenis van zijn geboorteland Israël. Ilay den Boer won de Charlotte Köhler-theaterprijs 2011 (een aanmoedigingsprijs voor jong talent van het Prins Bernhard Cultuurfonds). Zijn eerdere voorstelling ‘Janken en Schieten’ won de Publieksprijs 2011 van Theaterfestival Karavaan. Vorig jaar werd Dit is mijn vader geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival (TF).

BNG Nieuwe Theatermakers Prijs
Eerdere prijswinnaars van de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs zijn: Sanja Mitrovic (2010), Leen Braspenning (2009), Daniëlle van de Ven en Joëlke Sanderse (2008), Laura van Dolron (2007) en Keren Levi (2006).

Lees ook:Nieuwe blinddates bekend
Lees ook:Ilay den Boer artistiek leider Acteerschool Rotterdam
Lees ook:Sanja Mitrovic wint BNG theaterprijs
Lees ook:Uitreiking BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2009
Lees ook:Nieuwe Blind Date website

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>