Rubriek: Algemeen

Toneel.blog zoekt nieuwe hoofdredacteur

Na twee jaar met veel plezier voor Toneel.blog geschreven te hebben, geeft Inge Schouten per 1 januari 2015 het stokje door. Misschien wel aan jou! Heb jij een passie voor theater en journalistieke ervaring? Reageer dan nu! Als hoofdredacteur kies jij de redactionele visie en selecteert het nieuws. Jij bepaalt wat er wel en niet

Lees verder...

Wereldpremière Sisters in Ostadetheater

De Diamantfabriek presenteert op zaterdag 6 december de wereldpremière van Sisters in het Ostadetheater in Amsterdam tijdens de Muziektheaterdagen Amsterdam. Een opera naar de mythe van Procne en Philomela. Een nieuwe diamonds voorstelling van de Diamantfabriek van regisseur Isabel Schröder en componiste Anna Mikhailova.

Lees verder...

De Balie en John Leerdam komen met zesdelige theatersoap

De Balie en theatermaker John Leerdam slaan de handen ineen. Komend seizoen maakt John Leerdam speciaal voor het podium van De Balie een aantal geëngageerde theatervoorstellingen met een politieke lading. De samenwerking start op 29 november met de eerste aflevering – tevens première – van de zesdelige theatersoap Snorder.

Lees verder...

Het alternatief voor de oudejaarsconference

De Orde van de Dag trekt in de maand december voor het eerst met een hyperactuele satirische OUDS&NIEUWS SHOW door Nederland. Gedurende deze tournee neemt een groot team van schrijvers, acteurs en muzikanten het hele jaar 2014 door en voorziet dit van satirisch, theatraal en persoonlijk commentaar.

Lees verder...

Job Gosschalk regisseert Hartenjagers in De Therapiegeneratie

Op woensdag 21 januari 2015 gaat het toneelstuk De Therapiegeneratie in première in een regie van Job Gosschalk. De nieuwe tekst is van Lykele Muus en de cast bestaat uit Charlie Chan Dagelet, Pepijn Schoneveld, Roos Eijmers, Jim Deddes, Mira van der Lubbe, Wouter Zweers en Daniel Cornelissen. De Therapiegeneratie is de eerste grote zaal-voorstelling van het

Lees verder...

Scènes uit een huwelijk viert 10-jarig jubileum

Zaterdag viert Scènes uit een huwelijk van Toneelgroep Amsterdam haar 10-jarige jubileum. De voorstelling over het huwelijk van Marianne en Johan speelt 10 jaar na de premiere opnieuw in de Amsterdamse Stadschouwburg op 1, 2, 5 en 7 november.

Lees verder...

Schrijf je in voor het symposium over toneelschrijven!

Op maandag 24 november organiseren Theater Bellevue en De Tekstsmederij een symposium over toneelschrijven in Nederland. Je gaat brainstormen, debatteren en kunt je laten inspireren door bijvoorbeeld Henriëtte Post, directeur Fonds Podiumkunsten,die haar visie op het vak zal geven. De inschrijving voor het symposium is geopend!

Lees verder...

DOX kiest voor muzikaal elektrosausje

DOX en Elektro-Pop band BASTIAAN zijn volgend jaar samen te zien in de nieuwe voorstelling THINK!. Hierin legt DOX de vrijheid van meningsuiting onder een vergrootglas en onderzoeken spelers, dansers en muzikanten hoe ver je kunt gaan met elkaar en het publiek. De première vindt plaats op 22 januari 2015 in Theater Kikker te Utrecht.

Lees verder...

Recordaantal kaarten voor Holland Festival

Voor het Holland Festival is dit jaar een recordaantal kaarten verkocht. Ruim 115.000 mensen bezochten het festival, maakte de organisatie vrijdag bekend. De 67e editie was een van de grootste van de afgelopen jaren, met 159 voorstellingen en concerten op verschillende locaties in Amsterdam. Het evenement is vooral een stuk groter geworden door het spektakelstuk

Lees verder...

Oerol: Moeremans Ibsen perfect in balans

Het publiek wordt welkom geheten bij een grote plas midden in één van de bossen van Terschelling. De plek waar de acteurs in de verte in het droge staan wordt met kleine doorgang verbonden met de plaats van de tribune. Een vrouwelijk hoofdpersonage zie je af en toe met een ouderwetse kookoven in de weer.

Lees verder...

Oerol: Ongrijpbaar spektakel in Bidonville

De Kift nodigt het publiek uit in een zelf gecreëerd universum, genaamd Bidonville. Het decor is magisch: de zes personages zwerven op een gigantische vuilnisbelt. Het lijkt alsof honderden containers hun lading hebben gelost op een grote berg midden in het bos.

Lees verder...

Dynamisch tijdsbeeld in Amsterdammers

Zwarte bladderende verf op de muren, gebarsten spiegels en felle neonlampen. Een muffe biergeur komt je tegemoet als je de oude danszaal van de marktkantine binnen loopt. Amsterdammers, de nieuwe voorstelling van Orkater, vindt plaats in wat ooit een kantine van de markthallen was, daarna omgevormd werd tot theater en later een discotheek werd. In de

Lees verder...

Holland Festival: Toneel als pop-up circus in Playing Cards

‘Rien ne vas plus.’ Opwindende call-girl in lakleer, showgirls met hoge veren, kamermeisjes of is het de reputatie van internationaal vooraanstaand regisseur Robert Lepage?  De Westergashouder is gevuld op woensdag 6 juni met jong en oud, betrokken theaterpubliek. De tribunes aangeduid met vier windrichtingen, zijn stampend vol, we zien elkaar, want het ronde podium is zonder

Lees verder...