Rubriek: Nieuwe makers

Cameretten-prijzen naar Oldenosborn en Kiki Schippers

In een uitverkocht nieuwe Luxor Theater op zaterdagavond 29 november ging het duo OLDENOSBORN er van door met de juryprijs. De Factua publieksprijs en de persoonlijkheidsprijs zijn uitgereikt aan Kiki Schippers. In de finale van Cameretten 2014 stonden OLDENOSBORN, Kiki Schippers en Emiel van der Logt.

Lees verder...

Genomineerden Marie Kleine-Gartman Pen 2014 bekend

Het Nederlands Toneelverbond heeft de shortlist bekendgemaakt met de kanshebbers op de Marie Kleine-Gartman Pen 2014. Het verbond geeft één keer per jaar een jonge auteur met deze pen de kans zijn of haar gedroomde essay te schrijven. De winnaar krijgt een bedrag van 1500 euro om die droom te realiseren. De uitreiking van De Pen

Lees verder...

Maker of performer? Sluit je aan bij het Lab van het Cardboardia team

Wil je leren ontwerpen en werk maken met karton? Ben je steltloper of heb je ambities als (straat)artiest? Het team van Cardboardia nodigt je uit voor het Intensive Street Performance Lab! Het gaat om een aantal workshops van 25 tot en met 31 augustus in aanloop naar en tijdens internationaal street arts festival Spoffin in

Lees verder...

Het Debuut toont 3 aanstormende talenten in 1 tour

Het Debuut van Rudolphi Producties toont vanaf 19 september de drie beste korte voorstellingen van afstuderende theatermakers op één avond. Met columnist Oscar Kocken als host en een ‘meet en greet’ met alle makers na afloop. Voor het publiek een kans om als eerste kennis te maken met het toptalent van morgen. 

Lees verder...

Nieuw theatercollectief brengt actueel politiek theater

Het nieuwe theatercollectief De Vertegenwoordiging presenteert haar nieuwe stuk Wensen voor Europa. Het collectief is een samenwerking tussen Joost van Hezik (regie), Timen Jan Veenstra (tekst) en Jelmer Uitentuis (politieke junkie). Wensen voor Europa is een keihard blijspel over de Europese campagne, die dinsdag 29 april in première gaat in De Balie in Amsterdam.

Lees verder...

Eerste solovoorstelling cabaretière Kim van Zeben

Op woensdag 29 januari gaat de eerste solovoorstelling van cabaretière en theatermaakster Kim van Zeben in première in de Toneelschuur. Syndroom van Zeben is een overrompelende voorstelling, waarin Van Zeben met ongekende turbulentie en muzikaliteit over het podium dendert en razendsnel schakelt tussen typetjes en onderwerpen.

Lees verder...

Amsterdamse regiestudenten tonen werk in Toneelschuur

Op zondag 12 januari vindt de tweede Bits and Pieces-middag van dit theaterseizoen plaats. Deze keer staat in het teken van de vierde editie van Halfweg, een samenwerking tussen Toneelschuur Producties en de regieopleiding van de Theaterschool Amsterdam. Tijdens Halfweg worden regiestudenten al tijdens de opleiding geïntroduceerd in het theater met korte proeve van hun werk. Wellicht

Lees verder...

Nieuwe Open B.A.C. in Amsterdam

De Open B.A.C. is terug! Door de sluiting van de Amsterdamse Engelenbak, kwam er ook een einde aan de Open Bak, het wekelijkse Open Podium op de dinsdagavond. Nu organiseert Ben Lansink samen met het Betty Asfalt Complex een nieuw open podium: B.A.C.

Lees verder...

Subsidie voor acht jonge makers

Fonds Podiumkunsten heeft acht aanvragen gehonoreerd in de tweede ronde van de Nieuwe Makersregeling. Met de subsidieregeling ondersteunt het fonds beginnende makers die samenwerking zoeken met een gezelschap, podium of festival om zich in een langer lopend traject (maximaal twee jaar) te ontwikkelen.

Lees verder...

Kirmiziyüz nieuwe maker Ro Theater

Na Marjolijn van Heemstra heeft nu ook Sadettin Kirmiziyüz zich als maker aan het Ro Theater verbonden. Kirmiziyüz gaat vanaf het najaar van 2014 jaarlijks een voorstelling maken waarbij de stad Rotterdam zijn inspiratie is. 

Lees verder...

Ilmer Rozendaal verbindt zich aan Zeelandia

Jonge maakster Ilmer Rozendaal regisseert volgend jaar de nieuwste voorstelling van Theaterproductiehuis Zeelandia En/ Of van Judith Herzberg. Via de Nieuwe Makersregeling van het Fonds Podiumkunsten is Rozendaal nu verbonden aan Zeelandia. 

Lees verder...