Sanja Mitrovic wint BNG theaterprijs

Willyoueverbehappyagain2resizedVanavond werd bekend gemaakt dat theatermaker Sanja Mitrovic de winnaar is van de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2010. Deze prijs, met een waarde van €45.000, krijgt ze voor haar voorstelling Will You Ever Be Happy Again? Waarbij ze niet alleen als regisseur optrad, maar ook zelf meespeelde. De van oorsprong Servische Mitrovic studeerde in 2005 af aan de Mime Opleiding van de Amserdamse Hogeschool voor de Kunsten en maakt met het prijzengeld volgend seizoen een nieuwe voorstelling. De jury koos haar uit zeven nieuwe theatermakers, die het afgelopen seizoen te zien waren in Blind Date – nieuwe theatermakers on tour. De publieksprijs ging naar The Sadists. Het Blind Date publiek was laaiend enthousiast over hun voorstelling Alabama Chrome. Zij zijn de komende weken o.a. te zien in Richard III van Orkater.

Lees ook:Uitreiking BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2009
Lees ook:Winnaar nieuwe Theatermakers Prijs
Lees ook:Ilay den Boer wint twee prijzen tegelijk
Lees ook:Nieuwe Blind Date website
Lees ook:Tweede genomineerde BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2009 bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>