Winnaar nieuwe Theatermakers Prijs

winnares_leen_braspenning_relatedLeen Braspenning ontving vrijdag de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2009 ter waarde van €45.000 euro tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Stadsschouwburg Amsterdam. Namens de jury zei Lineke Rijxman over haar werk: “De jury zag een evenwichtige en krachtige voorstelling die ontroert, zonder larmoyant te worden. Braspenning toont met Disco Pigs aan, dat ze risico durft te nemen en niets uit de weg gaat.”

Leen Braspenning werd als beste gekozen uit zeven nieuwe theatermakers die afgelopen seizoen in de serie Blind Date – nieuwe theatermakers on tour te zien waren. Lenneke Maas won met Allemaal 37 dit jaar de eerste publieksprijs. Blind Date wordt georganiseerd door Theater Instituut Nederland en wordt mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds van de Bank Nederlandse Gemeenten.

Disco Pigs is in het najaar nog te zien in Utrecht, Borgerhout en Eindhoven, kijk voor de speellijst op www.leenbraspenning.be.

Foto: Karin Giphart

Lees ook:Uitreiking BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2009
Lees ook:Nieuwe Blind Date website
Lees ook:Tweede genomineerde BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2009 bekend
Lees ook:Sanja Mitrovic wint BNG theaterprijs
Lees ook:Ilay den Boer wint twee prijzen tegelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>