Ro Theater viert 5-jarig bestaan cultuurcoaches

Met de speciale voorstelling Alles is Heimwee door leerlingen van OSG Hugo de Groot viert het Ro Theater het vijf jarig bestaan van de cultuurcoach. Cultuurcoaches zijn theaterdocenten die voor een langdurige periode verbonden zijn aan een Rotterdamse school.

Deze functies zijn mede mogelijk gemaakt door dienst Kunst & Cultuur Rotterdam. Door deze aanstelling is het mogelijk beter in te spelen op de wensen en behoeftes van de scholen en innovatieve programma’s te ontwikkelen. Via deze weg kan het Ro Theater een positieve bijdrage leveren aan de taalvaardigheid en sociale omgang, aan de integratie en aan de stimulering van een creatief brein en flexibele geest.

Herinneringen onder woord leren brengen

Antoinette Laan, wethouder Sport en Recreatie, Kunst en Cultuur  in Rotterdam: Alles is Heimwee is een mooie voorstelling van een opvallend hoog niveau. Het resultaat van de bijzondere samenwerking tussen de cultuurcoach van het Ro Theater en de leerlingen. Het is prachtig om te zien hoe deze groep leerlingen die opgroeien in moeilijke omstandigheden, zichzelf via theater ontwikkelt. Heel ontroerend en bewonderenswaardig dat zij hun herinneringen en gevoelens zo onder woorden kunnen brengen en willen delen.”

Het Ro Theater beschouwt educatie al meer dan 25 jaar als een essentiële taak van het gezelschap. De afdeling educatie zoekt naar mogelijkheden om een structurele bijdrage aan de ontwikkeling van jongeren te kunnen geven. Dankzij een bijdrage van dienst Kunst & Cultuur Rotterdam levert het Ro Theater sinds 2009 cultuurcoaches aan OSG Hugo de Groot, Horeca Vakschool Rotterdam, Lucia Petrus Mavo, Melanchthon College Schiebroek en Grafisch Lyceum Rotterdam.

Lees ook:Kabinet Rutte-2 geeft cultuur mogelijk ‘zetje mee’
Lees ook:24 uur cultuur in Rotterdam
Lees ook:CJP-kaart blijft
Lees ook:Cultuursector gaat zichzelf profileren
Lees ook:71% vindt overheidsuitgaven cultuur niet te hoog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>