Thomas Acda bakt de Elletaart

Nederlands bekendste jeugdcircus, Circus Elleboog bestaat in 2009 maar liefst 60 jaar. In dat kader zal acteur Thomas Acda met Aad Kuin (directeur) en enkele jonge circustalenten een zeer bijzondere taart bereiden. Onder leiding van meesterbakker Siemon de Jong wordt in de bakkerij van De Taart van m’n Tante de zogenaamde Elletaart gemaakt. Deze zal op 4 januari, in de Amsterdamse Melkweg, aangesneden worden door niemand minder dan Job Cohen. Die hiermee Elleboogs diamanten jubileumjaar officieel opent.

Het Amsterdamse jeugdcircus werd in de jaren 50 gestart als initiatief om de jeugd van de straat te houden. 60 jaar later biedt het jaarlijks aan 14.000 jonge Amsterdammers tot 22 jaar de mogelijkheid om circus te ontdekken, te spelen en te maken. Alles is er mogelijk: algemene circusclubs, pittige trainingen, workshops op locatie en theatershows on tour.

Op 4 januari wordt in de Melkweg een enorm, spectaculair feest gegeven, waarbij iedereen welkom is (gratis toegang). Er zal van alles te doen en te zien zijn, zoals een film over het Elleboog uit de jaren vijftig en diverse acts van professionele artiesten en delegaties van meerdere circusscholen, onder andere Arricirco uit Brazilië. De dag wordt afgesloten met de spectaculaire opbouw van een lichtgevende en fantastisch grote Levende Taart.

Lees ook:Thomas de Stoomlocomotief met doventolk
Lees ook:Nieuw theater in de Bijlmer
Lees ook:Ticketshop Leidseplein sluit
Lees ook:‘Yes we’re open. Are you?’
Lees ook:Heebink schittert in essentie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>