Ramsey Nasr sluit zich na de zomer aan bij TA

Het derde nieuwe lid van het TA-ensemble is ex-Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr. Op 25 augustus van dit jaar zal hij zijn eerste voorstelling bij Toneelgroep Amsterdam spelen in Lange dagreis naar de nacht. Deze tragedie van O’Neill in een regie van Van Hove is de eerste voorstelling van TA na de zomer. Nasr staat hiermee als acteur na 13 jaar weer op de planken.

Ramsey Nasr (1974) legt na vier jaar zijn taken als Dichter des Vaderlands neer een keert terug naar het toneel. Nasr speelde vijf jaar onder Ivo van Hove bij Het Zuidelijk Toneel, voordat hij debuteerde als dichter. Nasr: ‘Bijna dertien jaar heb ik niet op de planken gestaan als acteur. Dus het werd wel weer eens tijd. Ik heb zin om weer te gaan spelen.’

Lange dagreis naar de nacht is een familietragedie over de familie Tyrone die niet met en niet zonder elkaar kan. O’Neill schetst een dag uit het leven van de familie in hun strandhuis in Connecticut. Van ‘s ochtends half 9 tot middernacht volgen we James en Mary en hun twee zonen in hun strijd met hun verslavingen en demonen uit het verleden. De morfineverslaving van de moeder wordt doodgezwegen en door haar zelf angstvallig ontkend. De schuld voor de drankzucht van de vader en de twee zonen wordt voortdurend doorgeschoven. We zijn getuige van een gezin in staat van ontkenning, vier mensen die het nauwelijks lukt om elkaar te helpen, zolang ze zelf niet de waarheid van hun eigen frustraties en verslaving onder ogen durven zien.

Na Lange dagreis naar de nacht speelt Nasr ook in The Fountainhead die tijdens het Holland Festival 2014 in wereldpremière gaat.

 

 

Lees ook:Een lange dagreis door het leven van O’Neill
Lees ook:Warme Winkel speelt exclusief achter TA
Lees ook:Lange dagreis naar de nacht: Eerlijk en ijzersterk toneel
Lees ook:Gesprek: Jaap Spijkers boetseert een karakter
Lees ook:What we SEE

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>